Codul Fiscal, in Parlament: In ceasul al doisprezecelea, PSD nu mai vrea sesiune extraordinara

Luni, 24 August 2015, ora 11:17
2315 citiri
Codul Fiscal, in Parlament: In ceasul al doisprezecelea, PSD nu mai vrea sesiune extraordinara
Foto: Digi24

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, luni, ca social-democratii cer reluarea negocierilor politice pe tema reexaminarii Codului Fiscal, motiv pentru care sesiunea extraordinara a Parlamentului, convocata pentru astazi, ramane fara obiect.

"Nu putem lua o decizie politica astazi, e un subiect extrem de important, nu doar pentru bugetul anului viitor, pentru viitorul Romaniei. Am avut o discutie foarte buna cu prim-ministrul si cu colegii din coalitie.

Propunerea noastra este ca in aceasta saptamana, joi, sa aiba loc o intalnire a liderilor politici, pe baza discutiilor tehnice care au avut loc, in asa fel incat in sesiunea normala sa dam votul pe cererea presedintelui. Practic, nu mai putem vorbi de sesiune extraordinara a Parlamentului. E mai important sa masuram de doua ori si sa taiem o data", a declarat Liviu Dragnea, luni, la sediul central al PSD.

Sesiune extraordinara pentru Codul Fiscal: Luni vine Senatul din vacanta (Video)

Codul Fiscal, in Parlament: Dragnea vrea sa anuleze sesiunea extraordinara LIVE

Presedintele interimar al PSD le-a mai explicat jurnalistilor ca "e nevoie de timp" pentru ca fiecare partid politic sa isi contureze optiunile si sa se ajunga la consens.

"Sper ca si colegii din Opozitie sa accepte ziua de joi, sa stim fiecare ce punct de vedere sustinem, un punct comun care sa dea garantia ca modificarile vor fi adoptate", a mai adaugat Dragnea.

Intrebat ce a impiedicat partidele parlamentare sa aiba aceste discutii incepand de joi, cand a avut loc prima intalnire tehnica, si pana astazi, cand trebuia sa inceapa sesiunea extraordinara, Liviu Dragnea a raspuns: "A fost nevoie de mai multe analize si este in continuare nevoie de mai multe analize, ceea ce se va intampla in zilele urmatoare".

Noul Cod Fiscal: Pentru ce vom avea TVA de 5%

"Cea mai importanta e intalnirea din aceasta saptamana. Important e ca decizia finala sa ne dea garantia tuturor ca votul care va fi in Parlament va fi un vot bun", a mai adaugat liderul social-democrat.

Intrebat daca TVA se mai reduce la 20% de la 1 ianuarie, Liviu Dragnea a precizat ca subiectul va fi discutat la intalnirea liderilor de partide din aceasta saptamana.

"Joi, daca colegii de la Opozitie vor accepta, sper sa acepte, vom avea o discutie si vom face o declaratie de presa la final (...) E un pachet de masuri care trebuie adoptat si trebuie fiecare partid sa aiba timp suficient, sa se sfatuiasca fiecare cu specialistii", a mai spus presedintele interimar al PSD.

De asemenea, intrebat daca vor fi discutii si cu presedintele Iohannis, Liviu Dragnea a raspuns: "Daca va dori, sigur".

Presedintele interimar al PSD a subliniat inca o data ca intelegerea la care au ajuns joi reprezentantii Puterii si Opozitiei nu a fost una politica.

"A fost o discutie tehnica si punct! Decizia politica o iau liderii politici, care si-o asuma", a precizat Liviu Dragnea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dragnea amanare Cod Fiscal , #PSD