Ziare.com

Ce mai vrea Dragnea sa schimbe: ANAF sa poata da sanctiuni oricui doar daca dovedeste ca a incalcat intentionat legea

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 08:49

   

Ce mai vrea Dragnea sa schimbe: ANAF sa poata da sanctiuni oricui doar daca dovedeste ca a incalcat intentionat legea
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, propune modificarea cadrului legal in care inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si cei ai Directiei Generale Antifrauda isi desfasoara activitatea.

El a declarat, joi seara, in cadrul unei emisiuni la Romania TV, ca, in baza noilor prevederi legale, inspectorii fiscali si inspectorii antifrauda nu vor putea aplica sanctiuni decat daca vor face dovada clara ca persoanele sau firmele controlate au avut intentia clara de a incalca legea.

"Se introduce o prevedere foarte simpla, care este peste tot in lume si care pleaca de la prezumtia de nevinovatie. Pleaca, de asemenea, nu de la suspiciuni rezonabile, ci de la probe indubitabile. (...)

Se poate lua o masura in conditiile in care inspectorul, dupa administrarea probelor, poate demonstra, dincolo de orice dubiu, ca agentul economic stia sau ar fi putut sa stie. Este un pas important si care ar trebui extins in toate domeniile", a afirmat Dragnea.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Iata si ce masuri schimbari radicale ale fiscalitatii a anuntat ieri Guvernul:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Dragnea sanctiuni ANAF Dragnea lege ANAF
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4310 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in traducere libera : ANAF sa intrebe intai psd daca pot

amenda pe cineva !!!

 

 

...

...bai copchile nu fa din dracnea un dizident ceva ca te faci de cacao...daca a furat eu ii doresc sa ajunga un detinut "politic" asa cum iti place tie sa-l pupi!

 

 

...

...poate sa treaca la un peste dar pentru sanctiuni trebuie "dovezi indubitabile"...hotomanu' asta stie el ce face!

 

 

Nea Condamnatule Penal..dar ANAF are voie sa treaca si pe la

PoRRkaria ta??
Si la TELdrum?? sau numai cu Permisia Dv. de Condamnat si Mincinos??

 

 

dupa cum gandesti TU copilas Porrkarul este

condamnat "politic".... reiese ca poate sa ceara Azil ca si Guitza in Sarbia sau Rusia....de fapt asta o sa si facă cand are sacii plini si "exportati"...o ia spre PRAZILIA :)))

 

 

DDC 0498(3)

Deasemenea ar putea fi util pentru coerenta, fluenta si continuitatea actului de justitie, sa existe posibilitatea ca, partea care a cistigat un proces in urma unei hotariri judecatoresti definitive si irevocabile, sa poata sesiza aceeasi instanta sau o alta(indicata odata cu emiterea hotaririi judecatoresti definitive si irevocabile pentru posibile actiuni ulterioare de punere in executare a hotaririi definitive si irevocabile), urmind ca aceasta sa dispuna punerea in executare a hotaririlor, PRIN INTERMEDIUL fortelor de ordine locale sau centrale(in functie de gravitatea situatiei sesizate de partea care a cistigat procesul) si disjungerea unui nou dosar pentru nepunerea in executare a hotaririlor judecatoresti de catre autoritatile statului atunci cind este cazul.

5. Trebuie deasemenea avuta in vedere trecerea Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii de la Secretariatul General al Guvernului inapoi la Ministerul Mediului. Modul heirupistic in care aceasta a ajuns la SGG, nu este acceptabil sub nici o forma si pentru nici un motiv. Chestiunea ar fi trebuit supusa anterior dezbaterii publice. Supunerea chestiunilor legate de administrarea publica, dezbaterii publice este O PROCEDURA STANDARD, a carei incalcare nu este acceptabila sub nici o forma si pentru nici un motiv, indiferent de domeniu, cu exceptia situatiilor care privesc securitatea nationala.

6. Avind in vedere cele expuse la punctul 4., trebuie avuta in vedere continuarea anchetelor in ce priveste ilegalitatile comise prin acte administrative, in spriritul respectarii juramintului depus fata de tara, spiritului drept al legii, principiilor statului de drept si actiunii in interes public. Spiritul drept al legii si respectarea interesului public, PRIMEAZA in fata oricarei hotariri arbitrare, fie ea si in litera legii(dar nu si in spiritul ei), hotarire care este sau poate fi rupta de contextul general care de legalitate si interes public.

http://revista22online.ro/70263974/tudose-i-a-trecut-delta-dunrii-n-subordine-prin-oug-nc-din-prima-edin-de-guvern.html

 

 

DDC 0498(2)

4. Se dispune cercetarea si dezbaterea publica asupra hotaririi CCR care priveste neconstitutionalitatea (conflictul de natura constitutionalala dintre parchete si guvern) anchetarii de catre parchete a actelor administratiei publice, sub motiv ca este anchetata, nu legalitatea intocmirii unor documente si proceduri de catre autoritatile publice, ci oportunitatea realizarii acestora. Hotarirea CCR ar putea avea ca efect, o dauna adusa interesului public, prin blocarea anchetarii unor actiuni ilegale ale administratiei publice, lucru care este neconstitutional prin prisma faptului ca duce indirect la obstructionarea realizarii actului de justitie in dauna interesului public si respectarii principiilor statului de drept. In cazul savirsirii unor ilegalitati de membri ai administratiei publice, invocarea dreptului in ce priveste oportunitatea emiterii unor acte normative, poate fi utilizata pentru blocarea actiunilor de urmarire penala realizate in beneficiul apararea interesului public. Realizarea unor anchete in ce priveste buna credinta si respectarea normelor si procedurilor legale si a interesului public in procesul de realizare a actelor normative, nu se suprapune, ci este colaterala cu oportunitatea intocmirii de acte normative, decizii si hotariri in cadrul administratiei publice. Aceasta insemna ca oportunitatea realizarii unor actiuni administrative, NU POATE, sa se substituie OBLIGATIEI de respectarea a normelor legale. Oportunitatea nu poate justifica prin urmare incalcarea legii. Odata legea incalcata, oportunitatea, chiar daca exista, nu poate fi invocata pentru blocarea anchetei. Chestiunea unui posibil conflict intre autoritatile statului pe chestiuni de constitutionalitate, ar putea aparea DACA SI NUMAI DACA, se dovedeste ca o ancheta a fost realizata cu rea credinta, in mod vadit in scopul blocarii unei actiuni administrative, in conditiile in care nu se poate dovedi ilegalitatea acestei actiuni. In acest caz, nelegalitatea/ilegalitatea nu mai poate fi invocata si ancheta ajunge sa lezeze oportunitatea acelei actiuni.

Invocarea interesului public in ce priveste exproprierile, nu poate fi facuta decit in urma dezbaterii publice(este vorba de interes public) si numai in baza legislatiei privind exproprierile.

O solutie la problemele existente ar putea fi ca exproprierile sa fie dispuse, la solicitarea autoritatilor statului(in baza legii si interesului public), dar numai in urma unei hotariri judecatoresti, care sa prevada punerea in acord a tuturor aspectelor legale. Chestiunea este una de interes deosebit pentru ca afecteaza prin natura sa, dreptul la proprietate, drept garantat de constitutie.

 

 

DDC 0498(1)

1. Chestiunea se supune dezbaterii publice.

Ca urmare a starii exceptionale, adoptarea oricarui act normativ in acest sens este pentru moment INTERZISA !

In urma analizelor si concluziilor rezultate din dezbaterea publica, vor rezulta daca o asemenea initiativa este utila sau nu si daca da, care sint formele sale posibile.

Deasemenea se va analiza daca o asemenea initiativa nu suprapune competentele ANAF cu competentele organelor judiciare si daca nu se aduce daune functionarii sistemului de justitie.

2. Prin prezentul document se dispune cercetarea situatiilor existente in ce priveste incalcarea dreptului la proprietate(realizarea de nationalizari ilegale) in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si in alte locuri din tara, de catre organele administratiei publice locale (consilii judetene etc.) cu participarea structurilor din Guvernul Romaniei, in dauna principiilor statului de drept, interesului public si constitutiei Romaniei si in dauna si prin nesocotirea/incalcarea unor hotariri judecatoresti, care declara nule acte intocmite ilegal de autoritatile statului.

Este deasemenea necesara cercetarea in ce priveste utilizarea fondurilor europene in scopul realizarii unor operatiuni ilegale, care au avut, au sau pot avea/duce la obligatia returnarii fondurilor europene utilizate deja, de catre statul Roman, in dauna interesului public si bugetului de stat.

3. Se dispune cercetarea starii posibile de incompatibilitate a celor recent numiti la conducerea Curtii de Conturi si a altor autoritati ale statului, autoritati care pot dispune controale in ce priveste acte ilegale intocmite de autoritati publice in dauna proprietatii private si interesului public.

 

 

Dragnea se complica ! inspectorii anaf tre sa umble pe str. si sa

controleze lumea la boznare ! ce depaseste cosul zilnic,se co nfisca,ca romanu s-a facut otz,tine banu la saltea si la coltzul batistei....

 

 

Bre Nea Simitule,tre sa-ti fac o skitza ? ie bre condamnat,dar

ie condamnat politic,deci un fel de Toma Alimosh,un erou care vrea sa impoziteze si bancile,ca sa mareasca salariile si pensiile...ce ie asa greu ?....Ufffff....! bicicleta aia ?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor