Dragnea ii acuza pe Iohannis si Parchetul General. Anunta ca o sa voteze DA la referendum: Un copil sa simta si caldura materna

Duminica, 30 Septembrie 2018, ora 22:03
9472 citiri
Dragnea ii acuza pe Iohannis si Parchetul General. Anunta ca o sa voteze DA la referendum: Un copil sa simta si caldura materna
Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

Liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit timp de aproape doua ore, la Romania Tv, despre cele mai importante subiecte ale zilei.

  • A sustinut Referendumul pentru familie, la care a anuntat ca o sa voteze DA.
  • A criticat ancheta Parchetului General deschisa impotriva jandarmilor care au intervenit la protestul din 10 august.
  • L-a criticat constant pe Klaus Iohannis, care ar fi in spatele tuturor atacurilor impotriva sa.
  • A anuntat ca inca nu este statabilita lista ministrilor care vor fi remaniati.
  • Sustine o ordonanta sau o lege de amnistie si gratiere.
  • A acuzat ca decizia de condamnare la 3 ani si 6 luni de inchisoare, in dosarul angajarilor la DGASPC Teleorman, nu ar fi motivata.
  • Nu a mai vorbit cu vicepremierul Paul Stanescu, unul dintre criticii sai din PSD, de dinainte de ultimul CEx.

Iata declaratiile facute de Liviu Dragnea, duminica seara, la Romania Tv:

- PSD face o serie de actiuni, o campanie de informare corecta a populatiei, pentru a intelege scopul referendumului, pentru ca populata sa inteleaga ce inseamna DA si ce inseamna NU.

- Unii au incercat sa manipuleze, si in 2003 a fost la fel. Asa este procedura. Prevederea este in Legea de modificare a Constitutiei.

- Unii spun ca exista prevederea in Codul Civil, care poate fi modificata oricand in parlament. Constitutia poate fi modificata doar prin vot, de catre cetateni.

- Eu merg la referendum. Educatia mea ortodoxa, educatia mea traditionala, ma face sa spun DA. Asa vad eu traditia, continuitatea acestui popor. Nu este un referendum al PSD, al Guvernului, al Parlamentului, este o intiativa a 3 milioane de romani. Este cea mai democratica actiune.

- Eu, PSD, nu avem nimic impotriva minoritatilor sexuale, dimpotriva, suntem toleranti, intelegem.

- Se pune problema adoptiilor de copii, cred ca un copil trebuie sa fie adoptat, totusi, de un barbat si o femeie, sa simta si caldura materna.

- Modificarea Constitutiei nu aduce niciun dezavantaj pentru familiile monoparentale. Categoric nu.

- Familia traditionala este familia bazata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Un barbat, o femeie si copii. Asa am fot crescut, asa am fost educat.

- Este un referendum pozitiv.

- Sunt tari in care s-a votat pentru casatoria dintre un om si un animal, nici chiar asa.

- Am discutat pentru a intra in dezbateri o lege a parteneriatului civil, dar nu casatorie. Mie mi se pare firesc, nu casatorie, nu adoptii.

- Indiferent cum sunt unii parinti (moderatorul a adus in discutie cazurile copiilor abuzati de parinti - n.r.), copilul se naste tot dintr-un barbat si o femeie.

- Am vrut sa intaresc ca nu este un referendum impotriva cuiva. Este un referendum bun.

- Dancila a spus, la Bruxelles, ca PSD va organiza actiuni de informare civica. Nu este un referendum al PSD, am spus colegilor ca nu ne intereseaza vreun castig electoral. Le-am spus ca trebuie sa o facem din constiinta.

- Dancila a spus ca Guvernul nu se implica in aceasta campanie, PSD face doar actiuni de infomare publica.

- Doamna premier va spune la Strasbourg ce a spus si la Bruxelles. Depinde cat timp are, ca inteleg ca are doar 5 minute, 5 minute sa-ti aperi tara. Despre statul de drept, despre legile justitiei.

- Ea le-a spus ca legile au fost adoptate cu toate blocajele, cu dezbateri parlamentare. In final, CCR a spus ca sunt constitutionale, deci respecta Constitutia.

- Niciuna din acele legi nu afecteaza independenta Justitiei, dimpotriva.

- Dancila mi-a spus ca nimeni nu a intrebat-o de protocoalele secrete. Nu exista in nicio tara din spatiul estic astfel de protocoale intre servicii secrete si institutii din justitie.

- Nu exista niciun culoar in justitie care sa urmreasca oamenii in instante.

- Despre 10 august. Nu exista ca un sef al statului sa iasa impotriva fortelor de ordine care au intervenit impotriva unor protestatari violenti. Nu cred ca seful statului trebuia sa iasa public a doua zi.

- Punerea in practica a activarii articolului 7 nu se va lua nici pentru Ungaria. Decizia trebuie luata in unanimitate.

- Este o initiativa plecata din tara, de la Iohannis, de la europarlamentari PDL, de la Monica Macovei. Incepand din 2012 fac asta. Au folosit fotografii de la proteste din alte tari, cand jandarmii i-au bruscat, lovit, cand erau plini de sange, sa spuna ca jandarmii erau din Romania. Au folosit o fotografie din China, cu masini, de la frontiera.

- L-am vazut pe domnul din miscarea #Rezist cum erau organizati, cum faceau planul sa fie emotie, cum spuneau sa stea in spate sa nu poata fi extrasi de jandarmi, sa foloaseasca oameni pasnici.

- Aceste lucruri pleaca de la Iohannis, el vrea al doilea mandat. (Despre cine critica Romania la Bruxelles - n.r.) . Vrea scandal pentru a avea subiect de discutie, de dezbatere, pentru a spune ceva impotriva Guvernului PSD, impotriva Guvernului.

- In 2019 va continua cresterea economica, vom avea rezultate economice bune, fermierii din Romania vor avea activitate buna, al treilea an, salariul si pensiile se vor mari. In 2019 incep marile investitii publice, autostrazi si nu numai.

- La o intebare simpla, ce ai facut in 5 ani de zile, ce poate sa raspunda: Doar scandal. Asta este singura lui sansa sa zica ca a facut ceva, sa darame guvernul PSD.

- Mijloacele folosite de Iohannis sunt nelegale.

- Iohannis are aceleasi idei fixe de dupa alegeri.

- Mai sunt 5 guverne social-democrate in toata Europa. Este o compettitie in Europa intre populari si social-democrati. De fapt, mai sunt patru, in Malta deja s-a semnat un protocol cu popularii. PSD este cel mai mare partid social-democrat din Europa.

- Asemanarea lui Klaus Iohannis cu Adolf Hitler (videloclip postat de Darius Valcov) - Ma delimitez de tipul asta de atitudini. Atat impotriva Forumului german, cat si impotriva oricarei alte minoritati din Romania. In ceea ce priveste comnunitatea germana din Romania, este respectabila si a contribuit mult la dezvoltarea acestei tari. Nu sunt de acord cu tipul asta de actiuni, nu doar in cazul Valcov, al tuturor. Relatia dintre Romania si Germania este importanta.

- Pe Valcov l-a certat Dancila. Are foarte multe calitati Valcov, el este unul dintre principalii contributori ai Progarmului de guvernare. Stiu ca si-a cerut scuze. Si eu imi cer scuze. Sper ca nicodata sa nu mai aiba astfel de atitudini. Noi nu suntem asa, Nu am fost nciodata radicali. Sunt convins ca Iohannis face mult rau.

- Nu stiu daca Valcov mai are vreo treaba in evaluarea ministrilor in Guvern. El are multe atributii acolo, in Guvern.

- Institutiile care ar trebui sa ne dea informatii nu ne dau, mie si lui Tariceanu. Toate se duc la Iohannis. Pe subiectul 10 agust nu am cerut, dar am cerut public. Cu s-au fara informatii, vorbim de miting neautorizat, ilegal. Vorbim de protestatari pasnici, care au mai fost in Piata Victoriei, acum s-a vazut clar o organziare, o coordonare. S-au vazut actiuni de violenta extrema impotriva jandarmilor. In imagini s-a vazut cum fortau cordonul de jandarmi, ca sa ocupe Palatul Victoria.

- Imi spuneau ca vorbesc de tentativa de lovitura de stat. Ei voiau sa ocupe Guvernul Romaniei, simbolul puterii executive in Romania. Ce fac jandarmii daca peste o luna protestatarii se duc sa ocupe Palatul Cotroceni? Vorbim de legi, de pastrarea ordinii constitutionale.

- Iohannis a fost in strada la proteste.

- Procurorii nu investigheaza cine a facut stricaciunile, doar pe jandarmi, in conditiile in care specialistii spun ca jandarmii au respectat regulamentul si lelgislatia in vigoare. Daca jandarmii sunt batuti, banuiesc ca au actionat potrivit.

- Un mare semn de intrebare asupra Parchetului General exista!

(Pauza pentru derularea unor spoturi pentru participarea la referendumul pentru definirea familiei. Emisiunea continua cu discutii privind evenimentele din 10 august)

- In acea seara, Iohannis a postat pe facebook. A vrut sa dea doua semnale, sa tempereze Jandarmeria si sa dea un mesaj protestatarilor. Nu are rost sa facem tot felul de investigatii. De acolo a pornit (Klaus Iohannis - n.red.).

- Ceea ce a facut este o lovitura puternica asupra unei institutii puternice a statului (Jandarmeria- n.red.) . Este iresponsabilitate. Duci Romania in haos. Eu, noi, nu sustinem actiuni violente impotriva jandarmilor. Acolo am vazut actiuni violente impotriva jandarmilor.

(Romania TV ruleaza mai multe inregistrari ale unor interventii ale jandarmilor in tari din Europa)

- Eu nu am vazut astfel de actiuni la jandarmii nostri. Vad ca procurorii deja i-au pus sub acuzare.

- Am vazut protestatarii care erau cu hanorace, cu cagule pe fata, care trageau din spate. Care sicanau jandarmii. Nu stateau in primul rand, erau in randurile 5-6. Au folosit in mod pervers mai multe randuri de protestatari pasnici, ca un scut uman. 7-8 randuri.

- Nu am vorbit de finantarile externe, despre taberele de antrenament ale protestatarilor. Am vazut ca procurorii se autosesizau din jumatate de email sau o jumatate de declaratie. Astea nu-s periculoase? Nu se pot autosesiza?

- Probabil ca va fi chemata la audieri (Carmen Dan - n.red.) . Jandarmii probabil ca sunt timorati acum. Ei isi risca viata si integritatea fizica. Ei vad ca statul roman, prin procuratura, ii pune sub acuzare. Este foarte greu sa inteleg ce fac acesti oameni. Repet, sustin ca Jandarmeria a actionat corect si legal. Nu am vazut discutii la adresa Germaniei sau Frantei, legat de aceste interventii.

- Inca nu am stabilit cu Viorica Dancila, cand vom avea CEx, dupa ce se intoarce de la Strasbourg. Ea este concentrata acum pe ce se va discuta acolo. In CEx vom discuta activitatea fiecarui ministru.

- Nu exista nicio lista neagra, ar insemna sa pui o tinta si apoi sa vii cu argumentele. Se lucreaza la o evaluare. Si colegii de la PSD au propria lor evaluare. Pe langa alte lucruri, o calitate a ministrului trebuie sa fie comunicarea. Trebuie sa comunice, nu pentru ca este o dorinta fara argumente. Romanii au nevoie sa fie informati. Pentru ei guvernezi.

- Multi dintre ei au facut evaluarea si comunicarea impinsi de la spate. Noi avem un program de guvernare bun, am generat crestere de pensii, de salarii, crestere economica. Urmeaza sa luam niste masuri foarte importante in saptamanile urmatoare.

- Nu numai comunicarea este o problema. Trebuie sa vedem daca acolo s-au intarziat anumite masuri. Sunt unii ministri care nu pot sa treaca de robia in care au fost dusi de unii functionari. Am vazut OUG care trebuiau semnate inaintea ministrului de 12 functionari. Un guvern nu poate functiona asa. Ritmul impus de noi, prin progtamul de guvernare, este unul alert. Nu sa stea o luna, o luna si jumatate. Unele (acte normative-n.red) sunt in intarziere.

- Nu i-am cerut eu ministrului Educatiei sa-si dea demisia. I-am spus sa vorbeasca cu doamna prim-ministru. A discutat si in continuare si-a depus demisia. Imi pare rau ca domnul ministru a ales modalitatea asta. Imi pare rau. Ordonanta de joi a anulat ceea ce pusese intr-o ordonanta inainte, neconsultandu-se cu nimeni de la noi. In momentul in care toate minoritatile nationale au o nemultumire majora, fata de o prevedere, care impiedica copii minoritari din Romania sa aiba acces la cunostinte de limba si literatura romana, nu este in regula. A fost o petitie, de vreo 50.000 de semnaturi, cetateni romani, parinti ai unor copii.

- O astfel de prevedere nu se poata lua decat cu o consultare serioasa. Nu se poate lua peste noapte. Nu vorbesc de rea-credinta la ministru.

- Nu exista nicio lista de ministri propusi pentru remaniere. La ora asta nu exista nicio lista, absolut niciuna. Sunt minciuni.

- Am avut o discutie mai ampla cu Ecaterina Andronescu, astept sa vad ce spune ea, sunt niste nuante acolo. (Referitor la declaratiile Ecaterinei Andornescu care a declarat ca i s-a propus sefia Ministerului Educatiei - n.red.)

- Grupul de lucru din PSD nu evalueaza ministri, ci stadiul de implemnetare al progarmului de guvernare. O va face si in 2019 si in 2020. Decizia finala va fi luata in CEx, sunt decizii politice, premierul va face o prezentare, dupa care fiecare membru isi va spune pararea. Asa se face in orice partid.

- Evaluarea domnului Toader se face cum se face in cazul unui ministru PSD.

- Vrem sa adoptam mai multe legi importante pana la finalul acestei sesiuni. De exemplu, legea pesiilor.

- Am discutat cu Toader despre legea pensiilor, despre ordonanta privind insolventa.

- Despre amnistie si gratiere? Nu am discutat, ce am spus am spus public. La un moment dat, in aceasta tara trebuie data o amnistie. Peste un an, peste trei, cand vrea Parlamentul. Nu mai vorbesc de alte abuzuri. Miile de magistrati carora li s-au facut dosare penale, credeti ca ei judeca dupa propia constiinta, sau dupa probe? Eu cred ca nu.

- Vreti sa se dea in timpul guverarii PSD? Nu stiu, cand considera partidul, cand considera coalitia. Nu este pentru mine amnistia, toti vorbesc asta. Sa se dea o amnistie fara mine. Ce se intampla cu condamnarile date in baza probelor falsificate? Oameni nevinovati care stau in puscarie in baza unor probe ilegale? Sau in baza unor sentinte date in baza protocoalelor ilegale? Nu stiu cine sa deschida intebarile, discutia: parlamentul, guvernul ... Primele discutii au fost aici, la televizor,

- Toader vrea sa fie notar? Nu am fost suparat. Nu ma intereseaza ce ganduri personale de viitor are un ministru. Discutam ce face la guvern, atat.

- Teodorovci este performant, cazul casei lui Iohannis? Cateva sute de mii de euro stau in contul lui Iohannis intr-un mod incorect, ca sa nu zic nelegitim. Bani incasati nelegal, in baza unor falsuri. Deocamdata statul roman nu este in stare sa recupereze niste bani.

- Sunt case obtinute nelegal, prin fals, care au produs niste bani. Asta-i Romania. Despre asta nu se vorbeste la Bruxelles, pentru asta nu suntem certati.

- Baza partidului este mai mare ca in 2016. Marea masa nu mai accepta astfel de iesiri (scrisoarea semnata de mai multi membri CEx- n.red.) . Nu se poate pune sub semnul intrebarii activitatea partidului si a coalitiei. Asa ceva nu mai poate fi acceptat.

- Primarii nostri vor ca PSD sa ramana la putere. In sate se mareste nivelul de civilizatie. Ei vor sa se aprobe ca orasele sa ia credite convenabile, vor sa continue programele noastre. Nu mai vor sa vada scandal la televizor.

- Cum sa duci un partid in asa fel de santaj? Cinci organizatii de partid sa spuna despre cineva ca nu-i place de un ministru: Nu-mi place, sa-l dam jos! Nu se poate asa ceva.

- Relatia cu Gabriela Firea? Nu este una speciala. Ca orice membru de partid. Am schimbat cateva mesaje cu ea.

- Relatia cu Paul Stanescu? Nu am mai vorbit, nici inainte, nici dupa. L-am sunat inainte de CEx, nu mi-a raspuns.

- Despre madnatul de presedinte PSD? Aduce numai rele. Daca este constient ca se lasa ciuruit. Facem in 2019-2020 (alegeri pentru sefia PSD - n. r.) ma intereseaza ca guvernul sa ramana stabil, sa duca la bun sfarsit conducerea rotativa a Consiliului Europei.

- Termen in proces? Nu prea mai am asteptari de la acest recurs. Nu mai am incredere ca cel putin in ceea ce ma priveste, si nu numai, justitia este oarba. Nu mai am incredere. Am primit cea de-a doua condamnare pe nicio proba.

- Sa spui ca nu-s probe si sa fii condamnat pe baza unui studiu sociologic din 1961, de asemenea sa fii condamnat ca nu avem nicio proba, ca Dragnea a spus ceva, dar daca tot s-a intalnit, de unde stim ca nu i-a spus? Daca se poate trimite in Romania la inchisoare un om fara probe, sper ca macar sa duc pana la capat ca in Romania sa fie sanse minime, aproape deloc, sa se dea astfel de sentinte.

- Sunt multe sentinte in cazul unor oameni nevinovati. De exemplu al lui Constantin Nita. (fost mnistru al Energiei- n. r.)

- Cand vezi cum se intampla lucrurile astea, ce sa mai spui de incredere? Este foarte greu. Cand stii ca sunt dosare pe care le au magistratii. Poate nu toate deciziile se iau pe libera constiinta. Au fost multe informatii care au ajuns la mine, inainte de termenul in care am primit condamnarea. Este o sentinta care a fost data fara probe, pentru ca nu exista. Si au avut dreptate. Le vedeam si la televizor.

- Ce se inatmpla la primul termen? Trebuie sa ma hotarasc cu ce avocati merg la acest proces. Trebuie sa ma gandesc cu ce avocati merg. Prima data am vazut in presa, pe un site, in care spuneau ca doi membri din complet sunt cu un semn de intrebare. Asta insemana ca ceilalti trei sunt... nu stiu cum sunt. O fi asa, nu o fi asa...

- Proiectul politic al lui Iohannnis, PNL si al USR a fost Liviu Dragnea: demonizare, demonizare, demonizare. M-am uitat ce am facut: nu am facut deloc rau. Miza este guvernarea.

- Am auzit ca se pregateste Guvernul sa sesizase CCR in cazul Inaltei Curti. Nu stiu cand, daca si cum o face, dar cred ca este un demers firesc. Sa vedem daca se intampla. Nu stiu pe ce merg. Poate merg pe conflict intre Parlament si Inalta Curte, cred ca ar fi un demers firesc.

- Ca se face un alt complet sau nu, presiunea va fi aceeasi. Trebuie sa vedem daca CCR decide sau nu daca este un conflict. De ce este asa scandal? Nu toata lumea trebuie sa respecte legea?

- Domnul Voiculescu are mare dreptate, apropos de finantarea externa a unor site-uri sau ONG-uri. De ce sa nu ne permitem sa discutam despre asta? Ei clameaza transparenta. Guvernul ar trebui sa faca un proiect de lege pentru finantarea si modul in care sunt cheltuiti banii. Unele ONG-uri primesc bani publici, din tara sau din strainatate. Nu avem destula secretomanie in jurul serviciilor? De ce sa fie aceste lucruri ascunse?

- Teama dupa incidentul lui valer Dorneanu, huiduit? Acei oameni fac aceste lucruri pentru ca li s-a spus, si se dovedeste, ca nu patesc nimic. Nimeni nu le face nimic. Ei pot da in cap unui judecator de la CCR, nu se intampla nimic.

- Fiul meu, ce au cu el? Venea spre casa cu sotia lui si a inceput sa fie injurat. Sa publice filmarile, daca au filmat.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Liviu Dragnea PSD, #Liviu Dragnea declaratii, #Liviu Dragnea statul paralel, #Liviu Dragnea Justitie, #Liviu Dragnea apel, #Liviu Dragna Inalta Curte , #PSD