Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie, la Sala Palatului

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 17:18
4264 citiri
Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie, la Sala Palatului
Foto: Arhiva Ziare.com

Congresul extraordinar al PSD va avea loc pe 10 martie la Sala Palatului, a declarat miercuri vicepremierul Paul Stanescu.

El a precizat ca data a fost stabilita in sedinta Biroului Permanent National al PSD.

"S-a decis data congresului. (...) E 10, Sala Palatului. A fost o decizie a noastra, era nevoie", a spus Stanescu.

Stanescu a mentionat ca nu va candida la nicio functie in partid.

Anuntul sau vine dupa ce social-democratii au votat in sedinta Comitetului Executiv National al PSD ca pe 10 sau 17 martie va avea loc Congresul extraordinar al PSD cerut de liderul partidului, Liviu Dragnea.

La fel ca PSD, aflat in clipa de fata in coalitia de guvernamant, alaturi de ALDE, si PCR obisnuia sa-si tina congresele la Sala Palatului.

Congresul al XIV-lea al PCR din 20-24 noiembrie 1989 este ultimul la care a mai apucat sa participe dictatorul Nicolae Ceausescu, inainte sa fie inlaturat de la putere si executat. PSD se afla abia la al V-lea congres.

Anuntul organizarii Congresului extraordinar al PSD a fost facut de Liviu Dragnea chiar inaintea sedintei Comitetului Executiv, el spunand ca vrea organizarea in martie a acestui congres, la care va cere si un vot de reconfirmare a sa ca lider al PSD.

"La acest congres, si cei care au facut scrisori sa le afirme si sa le sustina", a mai afirmat liderul PSD.

Dragnea a precizat atunci ca la acest congres nu va fi desemnat si candidatul partidului la Presedintie.

El a spus insa ca va fi redefinit programul de guvernare.

"Vreau sa redefinim programul de guvernare, vreau sa eliberam societatea romaneasca de presiunile pe care le pun grupurile ilegitime, sa ne implicam in democratizarea societatii romanesti, vreau sa angajam PSD in cel mai ambitios program de dezvoltare pe termen lung", a declarat Liviu Dragnea inainte de CEx.

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, a afirmat atunci ca la Congresul extraordinar din martie social-democratii vor sa lanseze un apel catre toata Romania prin care sa anunte "un proiect de tara pe 25 de ani".

El a mai afirmat atunci ca Liviu Dragnea nu are nevoie de o reconfirmare in functia de presedinte, deoarece asta se face doar la finalul mandatului.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Congres PSD Sala Palatului , #PSD