Dati un leu pentru pesedeu'!

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 12 Februarie 2018, ora 19:58
8950 citiri

Saptamana trecuta, pesedistii au avut doua griji: banii si puscaria.

Tocmai ce se anuntase ca parlamentarilor le-a crescut indemnizatia, cand Liviu Dragnea s-a plans ca nu-i ajung gologanii sa-si fotocopieze dosarul de la DNA.

Auzind o asa grozavie, cineva a propus pe Facebook ca fiecare roman sa dea un leu pentru a-l ajuta pe seful PSD.

Pe un ton mult mai serios, fostul ministru Dancu a cerut si el, dar nu cate un leu, ci cate un euro de la fix trei milioane de romani, pentru a putea scrie pe tricoul drei Halep "Simona de Romania", scutind-o astfel de cautarea unui sponsor.

In schimb, pesedistii cu bani s-au pus pe cheltuiala. De pilda, primarul Sectorului 5 a decis sa aloce 300 de mii de lei pentru a ridica monumentul unui dac, intrucat - zice dumnealui, edilul - zona cu pricina ar fi "strans legata de formarea poporului roman, adica de daci", onor dom' primar lasandu-i deocamdata in pace pe romani.

Neavand asa de multe parale, militienii au propus sa creasca amenzile pentru cine tulbura linistea "prin producerea de zgomote", indiferent daca sunt deranjati vecinii de bloc ori guvernantii.

In fine, daca vorbim despre bani, ar mai fi ceva: Olguta Vasilescu a descoperit ca, in urma revolutiei sale mult laudate, salariile au scazut, desi ea zisese pe dos. O sa creasca in 2022, a anuntat pupila lui Vadim.

Pana atunci s-ar putea sa iasa din puscarie si Darius Valcov. Desigur, daca si intra acolo. Deocamdata, a fost condamnat la 8 ani, dar poate face apel. Dancila nu s-a debarasat de consilierul ei, descris de Dragnea ca "un om de o valoare rara".

PSD l-a trimis, in schimb, la plimbare pe primarul Iasiului, Chirica, unul dintre putinii membri de partid care au criticat celebra OUG 13.

In rest, aceleasi lamentatii: Codrin Stefanescu a zis ca pesedistii ar fi "vanati in mod incalificabil", Tariceanu a facut observatia foarte adanca cum ca procesul in urma caruia a fost condamnat nu i-a pus la indoiala competentele lui Valcov, iar Dan Nica-Microsoft s-a plans la Strasbourg ca adevarul despre PSD e ascuns nu se stie de cine, cum si unde.

In schimb, propagandistii din studiourile TV au ridicat in slavi cresterea economica, pe care am datora-o exclusiv programului de guvernare scris de Valcov. Da, e vorba despre acel program la care doar Daddy are acces si pe care el l-a transmis, in mare secret, spre studiu si aplicare fiecaruia dintre cei trei premieri cu care ne-a blagoslovit pana acum.

Saptamana asta, ma tem ca tot despre bani si puscarie vom vorbi.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#PSD Dragnea bani puscarie , #PSD