Dimineata era convins, acum Dragnea ezita in legatura cu demisia (Video)

Luni, 18 Mai 2015, ora 12:50
4132 citiri
Dimineata era convins, acum Dragnea ezita in legatura cu demisia (Video)
Foto: B1 TV

Liviu Dragnea a declarat, luni, ca si-a depus mandatul de presedinte executiv al PSD in fata Biroului Permanent National, asa cum a promis, insa subiectul a fost mutat la nivelul Comitetului Executiv, care se va reuni miercuri.

Dragnea a sustinut ca se mai gandeste pana miercuri, dupa ce a vazut atitudinea colegilor si "presiunea" care e pusa asupra lui de catre cei care ii solicita sa nu plece din functia de presedinte executiv.

Luni dimineata, Liviu Dragnea sustinea ca nu se mai razgandeste, pentru ca "demnitatea e mai importanta".

Dragnea, hotarat sa demisioneze din conducerea PSD: Demnitatea e mai importanta (Video)

"A fost o discutie destul de intensa", a declarat Liviu Dragnea dupa intalnirea cu cativa colegi din partid, inclusiv cu presedintele Victor Ponta.

Intrebat de jurnalisti in ce formula a fost purtata discutia despre demisia sa, daca Biroul Permanent National nu s-a mai reunit, Dragnea a raspuns ca au discutat "toti vicepresedintii".

"Eu am spus ca imi depun mandatul la BPN. Daca ei vor sa mute la CEX, mergem in CEX", a explicat Liviu Dragnea.

Dragnea a demisionat degeaba? PSD ii decide soarta abia miercuri

Intrebat daca se mai gandeste pana miercuri cu privire la demisie, acesta a raspuns: "Normal ca ma gandesc. Sunt un om ca si voi, care gandeste".

El a subliniat faptul ca a primit numeroase mesaje prin care i s-a cerut sa renunte la demisie.

"Este o atitudine care ma bucura in tot necazul asta. Dupa 15 ani de munca pentru acest partid, sa vezi ca ai atata sustinere e important, e o hrana nepatrimoniala importanta. Hai sa ajungem sa discutam la CEX (...) Nu ma simt foarte confortabil cu o asemenea presiune.

Dincolo de ce au spus colegii astazi sunt mesajele pe care le-am primit din toata tara de la oameni de partid si de la oameni care nu sunt in partid. Eu sunt un om hotarat, decis, care nu ezita. Toate aceste manifestari m-au pus pe ganduri", le-a spus Dragnea jurnalistilor.

Dragnea a demisionat degeaba? PSD ii decide soarta miercuri

La fel ca si Victor Ponta si Lia Olguta Vasilescu, Liviu Dragnea a subliniat faptul ca el nu a fost condamnat de Inalta Curte pentru fapte de coruptie, iar rezolutia PSD care il obliga sa demisioneze se refera doar la coruptie.

Intrebat daca se simte vinovat, Liviu Dragnea a raspuns: "Daca indemnarea oamenilor sa vina la vot este o fapta de coruptie, da. Eu cred ca nu".

In context, un jurnalist i-a reamintit ca in dosarul in care a fost condamnat se vorbeste despre alte acuzatii, cum ar fi neregulile inregistrate in ziua votului. "Care e legatura mea cu acele nereguli?", a replicat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a fost condamnat vineri de Inalta Curte la 1 an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului, decizia nefiind definitiva.

La scurt timp, el a anuntat ca si-a depus demisia din functia de ministru al Dezvoltarii si din cea de presedinte executiv al PSD, cea de a doua urmand sa fie discutata astazi, in sedinta Biroului Permanent National.

Premierul Victor Ponta a declarat ca decizia instantei are un substrat politic si a sustinut ca Liviu Dragnea nu este mai vinovat decat ceilalti lideri ai fostului USL sau decat alegatorii care au votat pentru demiterea fostului presedinte Traian Basescu.

Luni, dupa cateva discutii informale cu o parte dintre liderii partidului, Victor Ponta a anuntat ca o decizie cu privire la demisia lui Liviu Dragnea va fi luata miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, la care participa si liderii din tara ai partidului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dragnea demisie PSD, #Dragnea condamnat demisie PSD , #PSD
Comentarii
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5
nu se poate ! Dragnea va demisiona, pentru ca are demnitate ! a spus