Dragnea: Alegerile nu se pot comasa - vom avea majoritate in Senat

Miercuri, 31 August 2011, ora 17:55
4300 citiri
Dragnea: Alegerile nu se pot comasa - vom avea majoritate in Senat

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, pentru Ziare.com, despre intentia Puterii de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare, aratandu-se de parere ca pentru asta e nevoie de schimbarea Legii administratiei locale, care nu se poate realiza, intrucat in Senat Opozitia e "intr-o egalitate care va deveni majoritate".

"Ei nu pot modifica Legea administratiei locale. Pentru modificarea acestei legi, Legea 215, camera decizionala e Senatul si eu nu cred ca vor strange majoritatea necesara in Senat pentru modificarea legii", a declarat Dragnea pentru Ziare.com.

Intrebat daca Opozitia mizeaza pe racolari din tabara Puterii, Dragnea a raspuns: "Suntem la o egalitate care s-ar putea sa se transforme in majoritate (n.red.-dupa iesirea din inchisoare a senatorului Catalin Voicu). Vreau sa spun ca nu cred ca vor scoate Legea 215. In general, la Senat, daca Opozitia se opune, nu cred ca pot scoate vreo lege", a mai adaugat Liviu Dragnea.

In opinia presedintelui Consiliului Judetean Teleorman, comasarea alegerilor ar servi Puterii, din cauza faptului ca membrii ei sunt "speriati, disperati" de faptul ca, dupa alegerile locale pe care Dragnea estimeaza ca USL le va castiga cu peste 60%, pana la alegerile parlamentare, Guvernul nu va mai avea legitimitate.

"Domnul Ponta a spus ca si daca le comaseaza, si daca le suprapun, si daca le fac noaptea, tot castigam. Aici e vorba de o minima grija fata de cetateni - e anormal sa chemi cetatenii la vot si sa le prezinti doua campanii complet diferite - o campanie pentru un om care sa le conduca comunitatea si, in acelasi timp, o campanie pentru Parlament. Spune si Comisia de la Venetia ca nu e in regula sa fie suprapuse alegerile - e nevoie de o schimbare a legislatiei. Tot in documentele Comisiei de la Venetia se spune ca, cu un an inainte de alegeri, nu se modifica legislatia electorala, sau, daca se modifica, sa fie aplicate de la mandatul urmator, nu cu alegerile care urmeaza.

Sunt actiuni disperate, cauta tot felul de actiuni prin care sa fuga de alegeri, sunt speriati, disperati. Daca facem alegeri locale in iunie, si cred ca le vom face si USL o sa aiba un scor zdrobitor - peste 60%, din momentul ala si pana la alegerile parlamentare, Guvernul ala n-o sa mai aiba niciun fel de credibilitate. Sa stai 5-6 luni de zile, tu cu 20% la Putere si Opozitia cu peste 60% la locale...", a explicat Dragnea, pentru Ziare.com.

Secretarul general al PDL s-a aratat sceptic si in privinta altor modificari ale peisajului electoral, precum votul prin corespondenta sau votul uninominal.

"Votul prin corespondenta nu cred ca va fi aprobat, iar, in ceea ce priveste votul uninominal, nu cred ca PDL va merge pe asta", spune Dragnea.

Intrebat despre acuzatia premierului Emil Boc, cum ca PSD ar fi vinovat pentru suspendarea vanzarii certificatelor de emisii de carbon, Dragnea a raspuns scurt: "Bate campii. Dar cine e prim ministru in tara asta de atata timp?"

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Dragnea comasare alegeri, #comasare alegeri schimbare lege , #PSD