Ziare.com

Dragnea: Asumarea raspunderii pe Educatie nu a fost convenita, inca, in Coalitie

Luni, 10 August 2009, ora 14:24

   

Dragnea: Asumarea raspunderii pe Educatie nu a fost convenita, inca, in Coalitie
Desi premierul Emil Boc a declarat in doua randuri ca Guvernul isi va asuma raspunderea pe legile Educatiei si ca cei de la PSD nu au obiectii mari in acest sens, secretarul general al social-democratilor Liviu Dragnea vine si il contrazice.

Astfel, liderului PSD, a declarat, inainte de sedinta de luni a Coalitiei, ca nu s-a convenit inca nimic pe acest subiect, cu atat mai putin asumarea raspunderii.

"Pe educatie nu. Este vorba de Legea salarizarii, de Legea eficientizarii cheltuielilor publice si restructurarea agentiilor, cam atat. Despre Legile educatiei nu am convenit inca asumarea" a declarat Dragnea, potrivit Antena3.

Secretarul general al PSD a reiterat pozitia partidului, aratand ca dupa ce ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu va prezenta, in sedinta de Guvern de miercuri, proiectul de legi in Educatie, acestea vor intra in dezbatere publica.

Totusi, Dragnea nu a exclus posibilitatea ca, dupa dezbaterea publica, legile respective sa fie adoptate prin asumarea raspunderii Guvernului. "Inca nu am decis in Coalitie daca mergem pe asumare sau pe dezbatere in Parlament. Noi insistam pe procedura parlamentara", a mai spus Dragnea.

Premierul Emil Boc a precizat luni ca a propus Coalitiei un calendar accelerat de adoptare a principalelor acte normative ce vizeaza reformele structurale, astfel ca Guvernul va veni pe 2 septembrie in fata Parlamentului pentru a-si asuma raspunderea pentru patru pachete de reforma.

Primul-ministru a aratat ca majoritatea larga de care PSD si PD-L se bucura in Parlament nu-si justifica existanta daca nu are suportul necesar sa adopte legi si a avansat un calendar de asumare a raspunderii Guvernului pe actele normative ce vizeaza reformele structurale.

Astfel, Executivul se va prezenta, pe 2 septembrie, in fata plenului Legislativului pentru a-si asuma raspunderea pe proiectul legii salarizarii unice, proiectul privind restructurarea agentiilor guvernamentale si rationalizarea cheltuielilor publice, proiectul legii privind cumulul dintre pensie si salariu la stat si pe legile Educatiei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 554 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor