Dragnea, catre UDMR: Sa fim calmi. Nu am negociat intrarea la guvernare a PP-DD

Marti, 10 Iunie 2014, ora 18:32
2395 citiri
Dragnea, catre UDMR: Sa fim calmi. Nu am negociat intrarea la guvernare a PP-DD
Foto: B1TV

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a afirmat, marti, ca partidul sau nu a negociat cu PP-DD intrarea lor la guvernare, asa ca liderii UDMR ar face bine "sa fie mai calmi", mai ales ca PSD nu e "un partid de mana a doua" caruia sa i se puna conditii.

Replica a venit dupa ce presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca intrarea PP-DD in guvern ar fi "un dezastru" din punct de vedere al imaginii.

"Noi nu am ajuns la negocieri cu PP-DD pentru a intra la guvernare. Ar fi bine sa fie mai calmi toti. Inteleg nemultumirea, dar e drobul de sare. Nu am discutat intrarea la guvernare a PP-DD. Am avut o prima discutie sa vedem daca putem realiza o colaborare in plan local", a declarat Liviu Dragnea, precizand insa ca sunt probleme din acest punct de vedere in Cluj, Brasov si Gorj.

Totodata, presedintele executiv al PSD a spus ca partidul sau nu a pus conditii partenerilor de la PP-DD, ci la prima runda de negocieri s-a discutat despre colaborarea in plan local.

PP-DD dezbina coalitia? UDMR: Intrarea lor la guvernare ar fi un dezastru! Ce spune Ponta

"Sunt trei paliere, primul e palierul local. Nu putem sa mergem din groapa in groapa in judete si sa continuam discutiile", a adaugat Dragnea, precizand insa ca aceste discutii "trebuie sa existe", dar dupa o evaluare "judet cu judet".

"Cand o sa avem mai multe informatii, ne intalnim cu cei de la PP-DD. Nu excludem, nu inchidem discutiile", a mai declarat Liviu Dragnea.

Pentru ca un jurnalist l-a intrebat daca PSD va incheia discutiile cu PP-DD, ca urmare a declaratiilor facute de Kelemen Hunor, Liviu Dragnea a replicat: "PSD nu e un partid de mana a doua caruia sa ii ceara cineva un asemenea lucru, ca sa ma exprim elegant".

"Negocierile cu PP-DD inca nu au avut loc in mod real. Tinem cont foarte mult de parerea celor de la UDMR in ceea ce priveste cooptarea PP-DD la guvernare. O sa mai avem o intalnire cu cei de la PP-DD, nu stiu cand, nu excludem nimic, nu am avansat nimic", a declarat Liviu Dragnea.

Acesta le-a explicat jurnalistilor ca "sunt multe ciudatenii in politica".

"Si noua ni se pare ciudat ca dupa ce ne-am intalnit, au inceput sa se faca aliante in judete cu cei din alianta pro-Basescu", i-a acuzat Dragnea pe cei de la PP-DD.

Presedintele executiv al PSD a spus ca o colaborare cu partidul lui Dan Diaconescu nu e vitala, dar e foarte buna pentru autoritatile locale, care altfel nu isi pot desfasura activitatea, fiind boicotate in unele judete de majoritatile PDL-PNL din consilii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea colaborare PPDD, #Dragnea UDMR PPDD guvernare , #PSD