Dragnea, despre esecul PSD: E vina lui Dumnezeu. Imi reprosez ca nu sunt vrajitor

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 13:09
17541 citiri
Dragnea, despre esecul PSD: E vina lui Dumnezeu. Imi reprosez ca nu sunt vrajitor
Foto: Realitatea TV

Presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a anuntat, luni, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentile, ca in cadrul partidului trebuie sa se faca o analiza serioasa a ceea ce s-a intamplat.

Vicepremierul a anuntat ca Ponta nu va demisiona de la Guvern, explicand ca in timpul campaniei electorale multi au sustinut ca nu e bine ca premierul sa ajunga presedinte pentru a nu fi data toata puterea in mana PSD si, de aceea, vor sa mentina echilibrul politic.

"Se impune o analiza serioasa, rationala a fenomenului de la turul doi. S-a creat un val popular care a dus la acest rezultat", a spus acesta.

Intrebat de catre jurnalisti a cui este vina, Dragnea a raspuns amar: "A lui Dumnezeu. (...) Se pare ca nu se doreste ca noi sa avem presedintele Romaniei".

In privinta eventualelor pareri de rau, liderul PSD a replicat ironic ca are ce sa isi reproseze: "Ca nu sunt vrajitor".

Lider PSD: Echipa lui Iohannis sa vina in Guvern, sa faca un alt fel de politica

Liviu Dragnea a comentat si faptul ca Robert Negoita, primar al Sectorului 3 si vicepresedinte PSD, a transmis ca partidul trebuie sa se retraga din Guvern, lasand loc echipei lui Iohannis.

"El poate sa propuna, eu nu sunt de acord dintr-un motiv foarte simplu. (...) Am inteles analiza lui Negoita. Nu sunt de acord cu ea. Guvernul se formeaza in urma unor alegeri parlamentare pe care ii aduc aminte ca le-am castigat cu vot masiv. Acum am avut alegeri prezidentiale. Toata lumea spunea ca vrem o tara ca afara. Afara, cand cineva castiga... cine castiga se bucura si ceilalti fac analize", a explicat Dragnea.

"In diaspora a fost montat scandalul"

Liderul PSD a vorbit si despre evenimentele din diaspora, spunand ca "de acolo a pornit, acolo a fost montat scandalul. (...) Valul a fost creat pe ura, dezbinare, contestare, dar trebuie respectat".

Prima demisie in PSD dupa dezastrul de la prezidentiale

Referitor la prima demisie din PSD dupa esecul lui Ponta, cea a deputatului Calin Matei, presedinte executiv al PSD Maramures, Liviu Dragnea a sustinut ca nu este cazul sa fie luate decizii la cald si din cauza adrenalinei.

"Nu se impun demisii. Au fost decizii luate la cald. Sunt oameni care, atunci cand e multa adrenalina, iau decizii. (...) Le-am cerut si le cer tuturor colegilor mei sa stea calmi, pentru ca partidul merge inainte si vor exista analize. Nu se dau demisii cand toata lumea e incinsa", a adaugat el.

Predoiu: Programul votului in diaspora se poate prelungi. In mai putin de doua ore

Dragnea l-a atacat si pe Catalin Predoiu, dupa ce prim-vicele PDL a cerut, duminica seara, ca Guvernul Ponta sa emita o ordonanta de urgenta prin care sa prelungeasca procesul electoral in afara tarii.

"Premierul nu poate sa incalce legea, chiar daca am simtit ca ne costa. Predoiu stia foarte bine ca nu se poate", a punctat social democratul.

Victoria lui Iohannis inunda presa germana: Sa fii corect a devenit dintr-odata ceva cool in Romania

Liviu Dragnea a precizat ca nu sunt semne ca vreun partid din coalita PSD, PC, UNPR si PLR ar intentiona destramarea acesteia.

"Nu, aseara am avut o sedinta asezata cu presedintele UNPR, PC, cu Calin Popescu Tariceanu. Toata lumea a spus ca aceasta coalitie sa mearga inainte. Doi ani de guvernare foarte buna nu trebuie stopati acum", a sustinut el.

Klaus Iohannis a fost ales noul presedinte al Romaniei, conform datelor BEC, dupa numararea a 99,07% dintre voturi, care arata ca presedintele PNL a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dragnea rezultat alegeri prezidentiale, #Klaus Iohannis presedintele Romaniei, #Iohannis presedintele Romaniei , #PSD