Dragnea: Ponta a luat cea mai buna decizie privind Rosia Montana (Video)

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 09:50
2100 citiri
Dragnea: Ponta a luat cea mai buna decizie privind Rosia Montana (Video)
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers din nou la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), joi, pentru a studia dosarul in care este acuzat de frauda la referendum. La intrare, el a comentat situatia cainilor maidanezi, dar si controversatul proiect Rosia Montana.

Premierul Victor Ponta i-a cerut lui Dragnea, in sedinta de guvern de miercuri, sa gaseasca o solutie legislativa pentru a rezolva problema cainilor comunitari, in contextul in care un copil de patru ani a murit, luni, muscat de un maidanez, in zona Parcului Tei din Capitala.

"Premierul mi-a cerut un lucru important, sa gasim pachetul de masuri prin care sa fim siguri ca intai se protejeze oamenii, apoi animalele. Nu mai putem sa stam cu copiii ingroziti, sunt tot felul de cetateni care stau in cartiere in care exista caini din ce in ce mai furiosi", a declarat Dragnea.

Dragnea, despre maidanezi: Poate uitam de voturi si ne gandim si la viata oamenilor (Video)

El a mai spus ca nu li se poate cere numai primarilor sa se confrunte cu aceasta problema, fiind vorba de o decizie guvernamentala si parlamentara. "Ne vom intalni la mine la minister, va veni si premierul, trebuie sa gasim un cadru legal prin care primarii sa duca la indeplinire anumite obiective", a precizat Dragnea.

Referitor la proiectul Rosia Montana, care a starnit o ampla polemica de cand a fost aprobat de catre Guvern martea trecuta, vicepremierul a subliniat ca Victor Ponta "a luat cea mai inteleapta decizie".

"Nu e vorba de faptul ca Guvernul a aprobat sau a respins proiectul. Ponta a luat cea mai buna decizie, alegand ca dezbateril finale sa se desfasoare in cel mai civilizat loc, in Parlament, unde pot veni ONG-uri, specialisti, iar deciziile care se iau sunt deasupra Guvernului sau presedintiei.

Guvernul da unda verde exploatarii la Rosia Montana. Parlamentul, ultimul cuvant

E important ca toti cetatenii sa stie exact despre ce este vorba. De prea multe ori am fost manipulati sau impinsi sa credem un lucru sau altul fara sa avem toate informatiile. Mai mult, Guvernul a dus la capat o negocire prin care s-a marit redeventa, participatia statului", a explicat Dragnea.

Vicepremierul a mers la DNA in fiecare zi a acestei saptamani, pentru a studia dosarul in care este acuzat de frauda la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui. El ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul, cu scopul de a obtine o prezenta de minimum 60%.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Liviu Dragnea maidanezi, #Liviu Dragnea Rosia Montana, #Liviu Dragnea DNA, #Liviu Dragnea Lege maidanezi , #PSD