Dragnea, dupa ce UDMR a cerut demiterea ministrului Educatiei: Kelemen Hunor are dreptate

Joi, 27 Septembrie 2018, ora 12:18
6122 citiri
Dragnea, dupa ce UDMR a cerut demiterea ministrului Educatiei: Kelemen Hunor are dreptate
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liderul PSD, Liviu Dragnea, considera ca presedintele UDMR, Kelemen Hunor, are dreptate cand cere remanierea ministrului Educatiei, Valentin Popa.

Mai mult, Dragnea spune ca nu numai UDMR este nemultumita de ordonanta cu privire la predarea limbii romane la clasele maghiare, ci toate minoritatile.

"Nu e vorba doar de UDMR, ci de toate minoritatile. Asteptam sa vedem ce se intampla la Guvern. Are dreptate domnul Kelemen Hunor de aceasta data", a subliniat Dragnea.

Saptamana trecuta, Kelemen Hunor a cerut remanierea ministrului Educatiei, Valentin Popa, afirmand ca a luat doua decizii cu care UDMR nu a fost de acord.

"Articolul introdus de ministrul Educatiei in august in ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele invatarii limbii romane in scolile cu predare in limba materna a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului. Nu exista niciun argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare.

Trebuie anulat acest articol si am cerut OUG, nu trebuie sa lasam asa lucrurile. Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gandit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica.

O alta chestiune este legata de UMF Targu Mures, joi a aparut o HG care recunoaste comasarea Universitatii 'Petru Maior' cu UMF. Ar fi fost corect ca, pe baza parteneriatului intre UDMR si coalitia de guvernare, sa ne spuna ca va dura, ministrul nu ne-a consultat si ne-a pus intr-o situatie delicata.

In conditiile cand ministrul de doua ori in trei saptamani a facut gesturi cu care nu am fost de acord si nu am fost consultati, consideram ca acum colaborarea cu ministrul Educatiei va fi imposibila si cerem si asteptam o remaniere in fruntea Ministerului Educatiei", a acuzat Kelemen.

Intrebat ce va face UDMR daca PSD nu va da curs solicitarii de remaniere a lui Valengtin Popa, Kelemen Hunor a subliniat ca asteapta rezolvarea problemei cu OUG, care este o chestiune politica si nu are nicio legatura daca ministrul vrea sau nu vrea.

Joi dimineata, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si cel al Educatiei, Valentin Popa, au fost in biroul lui Liviu Dragnea din Parlament.

La finalul intalnirii, liderul PSD a afirmat ca au avut loc discutii despre programul legislativ in perioada urmatoare.

"Au solicitat cativa ministri, zilele trecute, sa aiba o intalnire cu colegi din Parlament, cu lideri de grup, pentru a se pune de acord cu programul legislativ in perioada urmatoare. Au fost doua saptamani in care nu ne-am mai preocupat de ceea ce am discutat la Neptun.

Trebuie sa recuperam aceste doua saptamani", a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea anunta remaniere

Liderul PSD a anuntat, vineri, ca dupa referendumul pentru familie va avea loc un nou Comitet Executiv al partidului, in care se va discuta remanierea guvernamentala.

"Dupa referendum vom discuta si despre remaniere. I-am consultat pe colegii mei cand este bine sa fie facuta si aproape in unanimitate au spus ca dupa referendum. Dna premier incepuse o evaluare, dupa referendum vom avea un CEx care va hotari cine va mai ramane in Guvern si cine nu", a spus Dragnea, vinerea trecuta.

Ulterior, duminica, Dragnea a explicat ca vor pleca ministrii care nu stiu sa comunice si care "fug de semnatura".

"Nu va mai fi cineva membru al Guvernului daca nu va mai sti sa comunice. Nu voi mai fi paratrasnet. Ministrii trebuie sa stie sa comunice. Sunt ministri care fug de semnatura, nu ar trebui sa mai fie acolo. Discutia va fi foarte sanatoasa, foarte serioasa si foarte adanca.

Sunt ministri care nu semneaza, nu-si asuma, deleaga semnatura altcuiva, sau in unele cazuri chiar le blocheaza", a subliniat Dragnea, duminica seara, la Antena3.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Valentin Popa remaniere , #PSD