Dragnea: Il astept pe Basescu sa cheme lumea in strada. Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo

Miercuri, 12 Februarie 2014, ora 12:04
6910 citiri
Dragnea: Il astept pe Basescu sa cheme lumea in strada. Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo
Foto: citynews.ro

Presedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu incita la violenta si la dezordine sociala, el aratand ca abia il asteapta pe seful statului sa cheme lumea in strada, adaugand: "Poate chemam si noi si transam lucrurile acolo".

"Domnul Basescu am vazut ca da foarte multe lectii, am vazut ca incita si la violenta si la dezordine sociala. Il astept. De-abia il astept sa cheme lumea in strada, ca poate chemam si noi si poate transam lucrurile acolo, daca tot... Sa nu creada el ca ne sperie", a afirmat Dragnea.

El i-a sugerat lui Traian Basescu sa fie "putin mai retinut" in acest sens.

"Un presedinte care sa cheme la dezordine sociala nu cred ca s-a mai vazut intr-un stat democratic, ca tot vorbea de statul de drept", a adaugat Dragnea.

El a tinut sa-i replice sefului statului, aratand ca bugetul Ministerului Dezvoltarii era cu mult mai mare in anii trecuti, atunci cand Traian Basescu "taia salarii si pensii", decat este in acest moment.

Basescu, atac sustinut la Ponta, moguli, PNL, BNR, FMI. Dezvaluiri despre Becali si "Raiul lui Dragnea"

"De asemenea, am inteles ca sunt multi bani pentru dezvoltare, ca tot o spune, cu nume si prenume. Vreau sa-i aduc aminte ca atunci cand a taiat salariile si pensiile - pensiile nu au mai fost taiate, pentru ca a blocat Curtea - exact in acei ani bugetul de la Ministerul Dezvoltarii are mult mai mare decat il are ministerul acum", a spus Dragnea.

El a mai spus ca toate argumentele aduse de presedintele Traian Basescu impotriva masurii de reesalonare a creditelor au in spate supararea acestuia legata de un posibil scor electoral pe care PMP il poate lua.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1Tv, ca nu este necesara cresterea accizei la benzina si motorina, mentionand ca, daca va fi cazul, va face ce nu a facut pana acum, adica ii va chema pe romani sa se apere in strada.

El a facut afirmatia in contextul in care precizat ca nu va semna acordul cu FMI daca in text sunt mentionate cresterea accizei la benzina si motorina precum si "electorata".

"Daca apare o singura formulare legata de cresterea accizei la benzina si motorina, pentru ca inseamna 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie insa Dragnea si Ponta, sa arunce bani catre baronii locali, inainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil", a spus Basescu.

Presedintele a tinut sa precizeze ca "va face ce nu a facut de cand este": "Pentru ca stiu ca este o mare minciuna, eu ii voi chema pe romani sa se apere in strada, in mitinguri, pentru ca eu pot demonstra si am demonstrat ca nu este necesar. Este un abuz".

Intrebat daca ar putea trece de presedinte aceasta taxa, Traian Basescu a spus ca este posibil, netrecandu-se in scrisoare aceste masuri. "Nu e un semn de lasitate, ci pur si simplu este un refuz de a participa la o minciuna a lui Ponta si a clicii lui din Palatul Victoria", a spus el.

Basescu a mai spus ca va explica populatiei ca aceasta taxa nu este necesara si ca bugetul se poate asigura din cele 35 de taxe noi introduse de la 1 ianuarie, daca din ridicarea nivelului de colectare.

Presedintele a mai spus, de asemenea, ca daca ii apare in scrisoare "aceasta electorata", cartegoric refuza semnarea scrisorii, pentru ca si aceasta este "necinstita". El a mai spus ca, daca in scrisoare nu se face referire la cele doua masuri, acciza la combustibil si electorata, atunci va semna scrisoarea cu Fondul Monetar International.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea Basescu oameni strada, #Dragnea Basescu chemare lume strada, #Dragnea Basescu transare lume strada , #PSD