Dragnea: Incercam sa intelegem ca exista viata si dupa referendum

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 11:39
2459 citiri
Dragnea: Incercam sa intelegem ca exista viata si dupa referendum
Foto: Digi 24

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a declarat ca social-democratii incearca sa inteleaga ca "exista viata si dupa referendum".

Dragnea a fost intrebat ce vor face social-democratii dupa decizia CCR in cazul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din 29 iulie.

"Ce sa facem, incercam sa intelegem ca exista si viata dupa referendum si sa nu ii dezamagim pe cei 7,4 milioane de romani care au venit la referendum si au spus 'da'", a explicat Liviu Dragnea.

Acesta a sustinut ca "nici PSD nu poate sa coabiteze cu Traian Basescu", dupa declaratiile asemanatoare ale liberalilor, dar si ca nu stie daca si social-democratii vor merge la proteste.

Liderul social-democrat a fost intrebat daca a fost convocat pentru declaratii la DNA. "Nu. Trebuia?", a raspuns acesta. Intrebat apoi daca va merge, Dragnea a spus "nu stiu, sa vedem... Sigur ca da".

Nu in ultimul rand, vorbind despre depolitizarea Curtii Constitutionale, Liviu Dragnea a precizat ca "daca se vorbeste despre depolitizare, inseamna ca e politizata, insemana ca jigneste judecatorii Curtii", facand trimitere la PDL, al carui presedinte, Vasile Blaga, a cerut depolitizarea CCR.

"Aceasta institutie este sfanta. (...) Nu stiu de ce vorbesc ei despre judecatorii de la Curte, pana acum ii aparau. Noi ii aparam in continuare", a afirmat secretarul general al PSD.

Blaga: Noi ne dorim ca domnul Ponta sa guverneze

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminica, la finalul reuniunii dintre conducerea formatiunii si parlamentarii PDL, ca printre subiectele discutate se numara si depolitizarea unor institutii importante ale statului, precum TVR, CNSAS, CNA sau CCR. Blaga sustine ca depolitizarea CCR poate avea loc gradual:

"Vom cere si celorlalte formatiuni politice ca atunci cand un judecator isi incheie mandatul actual sa fie propus un magistrat... Noi vom propune ca el sa nu mai fie desemnat de grupurile parlamentare ale PDL, spre exemplu, cum a fost pana acum, ci ne vom adresa CSM si inaltei curti sa faca propuneri. Nu e nevoie de schimbat niciun acord de lege, doar un acord tacit intre grupurile parlamentare", a explicat liderul democrat-liberal.

Nu in ultimul rand, Liviu Dragnea a apreciat ca, deocamdata, Guvernul este sustinut si de UNPR si "s-a dovedit ca atunci cand isi a un aranjament, si-l tin", referindu-se la progresisti.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Liviu Dragnea referendum demitere Basescu, #PDL depolitizare CCR, #Liviu Dragnea audieri DNA, #Dragnea depolitizare CCR , #PSD
Comentarii