Dragnea le cere colegilor sa suspende declaratiile pe tema Geoana

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 09:50
2158 citiri
Dragnea le cere colegilor sa suspende declaratiile pe tema Geoana
Foto: Arhiva

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea le-a solicitat miercuri colegilor de partid sa se abtina in perioada urmatoare de la declaratii pe subiectul situatiei lui Mircea Geoana la Senat si in partid, pana la clarificarea subiectului luni, in cadrul Biroului Permanent National al partidului.

Dragnea a sustinut ca iesirile publice pe subiectul inlocuirii lui Geoana dauneaza partidului si trebuie purtate in interior.

"Mi-as fi dorit sa nu iasa nici domnul Iliescu, nici domnul Nastase", a adaugat el.

Secretarul general al PSD a sustinut ca singurul care exprima pozitia partidului este presedintele formatiunii, Victor Ponta.

"Eu cer tuturor colegilor mei ca in aceste zile sa avem un moratoriu la declaratiile publice, sa ne intalnim luni in BPN si sa luam cea mai inteleapta decizie pentru acest partid si USL", a solicitat liderul social-democrat.

Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a enumerat motivele pentru care Mircea Geoana nu mai reprezinta partidul, povestind despre o vizita a acestuia la Bruxelles in care sugera ca USL-ul este o greseala si despre organizarea vizitei in SUA in aceeasi perioada cu Ponta si Antonescu.

Dragnea: Geoana si-a aranjat vizita in SUA exact in aceleasi zile cu Ponta si Antonescu

Dragnea s-a referit miercuri seara, la Antena 3, despre vizita lui Mircea Geoana la Bruxelles, unde s-a intalnit cu lideri ai socialistilor europeni, "in care sugera ca USL-ul este o greseala politica" si ca PSD trebuie sa paraseasca Uniunea, declaratii care ce ar fi determinat reactia socialistilor europeni.

Un alt argument pentru incriminarea lui Geoana a fost interviul acordat mass-media, cu o zi inainte de Consiliul National, care trebuia sa dea un mesaj de unitate, in care-l ataca pe Ion Iliescu. Ulterior, a mai consemnat Dragnea, presedintele Senatului si-a exprimat dorinta de a candida la presedintie, in conditiile in care exista deja o decizie asumata ca aceasta candidatura, in cadrul USL, sa-i revina lui Crin Antonescu.

Secretarul general al PSD s-a referit si la vizita in SUA. El a povestit ca Victor Ponta si Crin Antonescu au discutat cu ambasadorul Statelor Unite si au pregatit o vizita in SUA, stabilindu-se o perioada cu cateva intalniri.

"Exact in aceeasi perioada, in aceleasi zile, cu aceiasi oficiali, dupa ce s-a aflat de aceasta decizie si acest aranjament, Mircea Geoana si-a aranjat intalniri cu aceiasi oameni. Daca ar fi rau, as da crezare unor zvonuri care spun ca puterea nu a fost a dumnealui si ca altcineva din spate a determinat sa se miste foarte repede", a comentat Dragnea.

"In conditiile astea, si Victor, si Crin au discutat din nou cu partea americana si au spus ca ei nu participa la aceste intalniri pentru ca este aberant si este jenant si au stabilit ca o sa reprogrameze vizita in America si intalnirile", a relatat secretarul general al PSD.

Mircea Geoana a replicat, intr-o interventie telefonica, ca nu a avut cunostinta de intentia lui Victor Ponta si Crin Antonescu de a face o vizita in SUA, intr-o perioada pe care o pregatise "de cateva luni de zile".

"Este cel putin lipsit de credibilitate faptul ca americanii au programat vizite la aceiasi oameni, in acelasi timp cu lideri din aceeasi tara, pur si simplu nu sta in picioare", a mentionat Geoana, respingand si acuzatiile ca ar fi facut afirmatii nepotrivite despre USL, la Bruxelles.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Liviu Dragnea apel PSD, #declaratii Mircea Geoana , #PSD