Dragnea: Coabitarea nu ne obliga sa-l consultam pe Basescu pe regionalizare

Joi, 13 Iunie 2013, ora 18:52
1177 citiri
Dragnea: Coabitarea nu ne obliga sa-l consultam pe Basescu pe regionalizare

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, ca este importanta opinia presedintelui pe tema regionalizarii, indiferent cum se numeste acesta, dar ca nu exista obligatii administrative pentru o asemenea intalnire, acest lucru nefigurand nici macar in pactul de coabitare.

Intrebat joi, intr-o conferinta de presa la Constanta, cat de importanta este o intalnire cu presedintele Traian Basescu pe tema regionalizarii, Liviu Dragnea a raspuns: "Este o intalnire foarte importanta. Este o intalnire cu seful statului, presedintele Romaniei. Indiferent cum se numeste, o opinie a presedintelui Romaniei este importanta pentru ca reprezinta cea mai importanta functie din statul roman, cum sa nu fie importanta?".

Dragnea a spus insa ca o astfel de intalnire nu ar fi obligatorie: "Nu exista obligatii administrative, nu e trecuta nici macar in pactul de coabitare".

El a sustinut ca este pregatit oricand pentru a avea aceasta discutie cu seful statului.

"Eu sunt pregatit oricand pentru aceasta discutie, care cred ca este utila. Pentru ca daca discutam sincer despre dorinta de modernizare a statului roman, regionalizarea si descentralizarea reprezinta unii dintre cei mai importanti piloni ai acestui proces de modenizare, daca discutam in mod sincer, si ca sa discutam in mod sincer trebuie sa ne intalnim sa discutam acest proiect", a spus Dragnea.

Intrebat daca asteapta invitatia de la presedintele Traian Basescu, vicepremierul a raspuns: "Pot sa astept si chemarea, nu neaparat invitatia".

Basescu denunta un "dezastru organizatoric"

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca reforma regionalizarii a inceput gresit prin negocierea regiunilor, capitalelor si guvernatorilor si va duce la "un dezastru organizatoric", adaugand ca spera sa poata avea o discutie in acest sens cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Liviu Dragnea.

"Sper sa am o discutie cu domnul Dragnea, cu domnul Ponta, pentru ca nu voi putea sta deoparte intuind ca se poate produce un dezastru organizatoric si sa spun ca nu ma intereseaza, e treaba Guvernului", a afirmat Basescu, la B1 TV, el aratand ca aceasta tema este trecuta si in acordul de coabitare.

Presedintele a subliniat ca deocamdata nu i s-a prezentat niciun proiect si ca va sustine aceasta reforma numai "daca este bine facuta".

"Mi se pare ca s-a inceput constructia invers si nu va da rezultate, va fi o catastrofa. O catastrofa organizatorica pentru ca s-a inceput de sus, marea batalie unde sunt capitalele, unde sunt regiunile, cine sunt guvernatorii", a afirmat Basescu.

El a aratat ca aceasta reforma ar fi trebuit sa inceapa prin comasarea celor circa 3.200 de comune din care numai putin peste o mie sunt viabile financiar, precum si prin reorganizarea serviciilor descentralizate, astfel incat acestea sa aiba o singura conducere la nivelul unui grup de 5-6 judete.

De asemenea, Basescu a aratat ca trebuie tinut cont si de comunicatiile care trebuie puse la punct inaintea realizarii acestei reforme, precum si de faptul ca nu trebuie extinsa birocratia, el mentionand ca se teme de o dublare a atributiilor viitorilor guvernatori cu cele ale presedintilor de Consilii judetene.

"Regionalizarea e necesara, dar trebuie facuta cu cap", a concluzionat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Dragnea regionalizare, #Dragnea Basescu consultare regionalizare , #PSD