Dragnea, prins cu minciuna legat de banii pentru ranitii din #Colectiv?

Luni, 30 Octombrie 2017, ora 22:51
11362 citiri
Dragnea, prins cu minciuna legat de banii pentru ranitii din #Colectiv?
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Liviu Dragnea a sustinut, luni seara, ca l-a rugat pe premierul Mihai Tudose sa dea o ordonanta pentru ca tratamentele ranitilor din clubul Colectiv sa fie suportate din bugetul de stat si in 2018. Problema este ca nu e nevoie de asa ceva.

Asa cum arata fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, OUG data de Guvernul Ciolos prevede acoperirea cheltuielilor inclusiv pentru 2018.

"Am discutat acum in coalitie, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier - si bineinteles ca are aceeasi opinie - ca in perioada urmatoare sa adopte o ordonanta prin care sa se prelungeasca termenul in care bugetul de stat sa poata sa finanteze chetuielile necesare pentru tratamentele supravietuitorilor de la Colectiv, pentru ca ordonanta in vigoare s-a referit la 2016 si 2017.

Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume in continuare si vor adopta o ordonanta ca si in 2018 sa poata sa fie finantate aceste cheltuieli", a declarat Liviu Dragnea.

In replica, Vlad Voiculescu aduce pe Facebook dovada ca seful PSD nu stie ce vorbeste sau, mai rau, intentionat eludeaza adevarul.

"Tratamentul in strainatate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobata de Guvernul Ciolos. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018", scrie Voiculescu intr-o postare ilustrata cu un fragment din respectiva OUG, unde scrie ca:

"Se aproba plata din bugetul Ministerului Sanatatii a cheltuielilor aferente tratamentului in strainatate pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost afectata in urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs in clubul Colectiv din municipiul Bucuresti, denumite in continuare victime, care beneficiaza de tratament medical in strainatate in perioada 2015-2018, in continuarea tratamentului acordat in regim de spitalizare in unitati sanitare publice din Romania si din strainatate."

Voiculescu isi incheie postarea cu "#minciunasimizerie".

Amintim ca, in aceasta seara, in care se implinesc doi ani de la tragedie, social-democratii s-au strans intr-un club din Floreasca sa il sarbatoreasca pe Liviu Dragnea. Desi chiar colegii lui au spus ca au venit sa ii ureze La Multi Ani (ziua de nastere a lui Dragnea a fost sambata), liderul PSD a negat ca si-ar celebra aniversarea si s-a mai si enervat pe jurnalistii care au facut conexiunea cu comemorarea.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Dragnea Tudose bani raniti Colectiv , #PSD