Ziare.com

Dragnea: Proiectul de reorganizare aparut nu e oficial sau asumat de Guvern

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 20:22

   

Dragnea: Proiectul de reorganizare aparut nu e oficial sau asumat de Guvern
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri ca proiectul de lege privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei aparut in media nu este nici oficial, nici asumat de catre Guvern, el aratand ca varianta oficiala este doar cea coordonata de MDRAP.

"Guvernul nu isi asuma niciun fel de variate care circula pe Internet sau pe diverse surse. Cel aparut azi nu este proiect de lege, este un document care nu are nicio legatura cu proiectul oficial de regionalizare si descentralizare al Guvernului Romaniei, proces care este coordonat de ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice", a spus Dragnea.

Proiectele care circula pe Internet nu au legatura cu realitatea

El a spus ca a inteles ca acest document aparut miercuri este elaborat de "un domn director de la o agentie de dezvoltare regionala de undeva din Banat" si a sustinut ca urmeaza sa apara o inflatie de "asa-zise proiecte de regionalizare".

"Probabil ca sunt unii oameni care vor sa-si faca imagine pe ideea de regionalizare. Este un demers care nu ajuta procesul in sine", a spus Dragnea.

El a subliniat faptul ca proiectul oficial de regionalizare si descentralizare al Guvernului va fi prezentat dupa ce vor fi finalizate toate discutiile cu toate mediile politice, sociale, academice, ONG-uri, respectiv dupa ce vor fi finalizate dezbaterile la nivel local, in judete, in regiunile de dezvoltare actuala si dupa ce se va finaliza tot pachetul de proiecte de acte normative si cadrul institutional necesar pentru regionalizare si descentralizare.

"Cine vorbeste de regionalizare fara sa vorbeasca de descentralizare inseamna ca ori este glumet, ori nu intelege despre ce e vorba, ori pur si simplu vrea sa iasa in fata", a spus Dragnea.

El a adaugat ca Guvernul este interesat ca la finalul anului 2013 aceste regiuni administrative sa fie infiintate, existand totodata si tot pachetul de programe de dezvoltare regionala care sa fie finantat in urmatorul exercitiu financiar 2014-2020.

"Se lucreaza serios. Probabil in lunile urmatoare vom iesi cu un proiect, dupa ce vom avea toata analiza finalizata, inclusiv studiile de impact", a spus Dragnea.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1851 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Proiectul nu este oficial.

Mai negociem putin cu ungurii.

 

Ieri am trancanit despre constitutie mai toata ziua...

Azi am trancanit cat e ziua de mare despre steagul secuiesc si ma gandeam pentru maine ce piatra va arunca in balta USL-ul,dupa care se vor azvarlii cohorte de jurnalisti.Poftim subiectul zilei de maine!.Chiar nu ne putem prinde nici dupa 22 de ani de manipulare prin intermediul presei?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor