Dragnea si slugile lui pe drumul libertatii

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 28 Decembrie 2018, ora 06:52
14932 citiri
Dragnea si slugile lui pe drumul libertatii

"Nu ne intereseaza decat sa ramanem vii, liberi si sa duceam acest proces pana la capat".

Care proces? Cel pentru care 2018 a fost "doar anul inceputurilor", iar "anul 2019 sa fie anul adevarului". Adica distrugerea Justitiei. Aceasta este esenta spuselor lui Liviu Dragnea, joi seara, la Antena3, in fata umililor sai servitori.

Restul afirmatiilor nu sunt detalieri ale felului in care va fi atins acest obiectiv strategic asumat explicit de infractorul Dragnea si infractorii pe care ii reprezinta si ii conduce spre marea scapare, inceputa de altfel prin intermediul CCR.

Deci tot ceea ce se va intampla anul viitor in Romania va fi dedicat anihilarii Justitiei. Si asa cum Ceausescu decidea ce cartiere vor fi demolate, Dragnea a trasat directivele: Tudorel Toader sa dea OUG pentru noile Coduri Penale in care nu ma indoiesc ca vor fi incluse si masurile reparatorii pentru "victimele" completurilor de 5 de la ICCJ.

DIICOT sa nu mai piarda vremea cu finantarea #Rezist. Sectia pentru anchetarea magistratilor sa se mareasca pentru ca la DNA sunt acum abuzuri si mai mari decat inainte, iar judecatori de la ICCJ se intalnesc cu Coldea.

Deci Liviu Dragnea este decis sa faca absolut orice, fara nicio limita, pentru a scapa de puscarie, dar pentru asta are, totusi, nevoie de sustinere publica, mai ales in an dublu electoral si, cu atat mai mult, cu cat probabil ca va candida la prezidentiale.

Sustinerea o castiga asezandu-se in postura patriotului care lupta cu dusmanii poporului. Cine sunt ei?

Pe de-o parte, statul paralel, care si-a schimbat insa chipul. Nu mai e nici gen. Coldea, nici Klaus Iohannis, trimis de altfel intr-o gama minora care ar trebui sa-l ingrijoreze. Este seful SPP, Lucian Pahontu, un personaj suficient de putin cunoscut incat sa poata fi un dusman practic fara chip, o fantoma amenintatoare.

Dar mai rau ca statul paralel este strainul. Strainul Soros, strainul companie multinationala sau strainul banca. Strainul care mai si reprezinta state europene pentru care Dragnea nu e decat un infractor condamnat, care in loc sa fie la puscarie si ca sa nu fie la puscarie distruge statul de drept.

Liviu Dragnea a facut o demonstratie la flip-chart, evident neintrerupt decat pentru exclamatii admirative, cum strainul ne fura, ne exploateaza si cum trebuie sa luptam noi impotriva strainului pe care il ameninta cu liste negre si atacuri fara precedent ale ANAF, unde ar putea fi acordate bonusuri record pentru lovituri date strainului.

Strainul e vinovat si pentru ca la buget nu au fost incasati suficienti bani, chestiune care trebuie investigata de SRI.

Nu am nicio indoiala ca tot strainul, cu diferitele lui intruchipari, va fi vinovat si anul viitor pentru promisiunile care se vor dovedi nefezabile, pentru banii care nu vor fi incasati, pentru blocarea creditarii, pentru blocajele spre care ne indreptam.

Au fost antamate deja si viitoarele vinovatii.

Ceea ce face Dragnea nu e nici original, nici sofisticat. Nici scopul - distrugerea Justitiei, nici mijloacele - manipulare nationalista, xenofoba isterica nu sunt surprinzatoare. Asa vor arata probabil si campaniile electorale de anul viitor.

Dar tocmai pentru ca este banal si nesofisticat, ca sa nu zic de-a dreptul simplist, Dragnea ar putea fi foarte usor demontat de o presa autentica. Aceea care insa a fost prima anihilata in buna masura.

Eu cred ca joi seara la fel de rea ca delirul lui Dragnea, deja banalizat, a fost atitudinea de slugi umile a lui Gadea si Badea. Nu am vazut niciodata pana acum pe niciun post de televiziune o emisiune de aproape trei ore in care doi moderatori sa nu simta nevoia macar unei aparente de combat.

In aproape trei ore, Liviu Dragnea nu a primit nici macar o intrebare autentica. Nici macar una, de samanta, cum se zice. A perorat necontrazis vreme de aproape trei ore, a dat indicatii ministrilor, ANAF-ului, Consiliului Concurentei, ambasadorilor, presei. Orice prostitutie profesionala ar trebui sa aiba o limita, iar joi seara nu a avut niciuna.

A fost calm si vesel, desigur. Nici nu avea de ce sa fie altfel. Se enerveaza doar cand are in fata jurnalistii din conferintele de presa de la partid si Parlament pe care ii insulta cum ii vine la gura.

"Niciodata PSD-ul si ALDE nu o sa putem sa va multumim pentru ce ati facut in acesti doi ani de zile", le-a spus Dragnea lui Badea si Gadea. Da, are dreptate. Forta stapanului depinde de slugile lui, cu cat ele sunt mai eficiente si devotate cu atat mai puternic va fi el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea justitie coruptie , #PSD