Dragnea: Sper sa nu fie in pericol coabitarea, mai importanta decat noi e stabilitatea tarii

Vineri, 05 Iulie 2013, ora 14:37
1588 citiri
Dragnea: Sper sa nu fie in pericol coabitarea, mai importanta decat noi e stabilitatea tarii
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat ca spera sa nu fie in pericol functionarea coabitarii in urma declaratiilor din ultimele zile si tensiunii acumulate intre presedintele Basescu si premierul Ponta, adaugand ca este mai importanta stabilitatea politica a tarii.

"Eu sper sa nu fie in pericol aceasta colaborare. Am spus-o mai devreme, mai important decat oricare dintre noi, mai importanta este stabilitatea acestei tari, care a determinat foarte multe lucruri bune", a afirmat Dragnea, facand referire la stabilitatea macroeconomica, la scaderea dobanzilor pentru imprumuturile externe si la "cresterea timida, dar constanta" a dorintei investitorilor de a veni in Romania.

Dragnea: Coabitarea nu ne obliga sa-l consultam pe Basescu pe regionalizare

El a spus, intr-o conferinta de presa, ca s-a acumulat o tensiune intre cei doi in urma declaratiilor si contradeclaratiilor din ultimele zile, insa probabil nu vor mai fi suparati in perioada urmatoare.

"E o tensiune acumulata, au fost niste declaratii, niste contradeclaratii, s-au suparat, dar pana la urma probabil ca in perioada urmatoare nu o sa mai fie suparati", a spus Dragnea.

Potrivit acestuia, Traian Basescu si Victor Ponta nu trebuie sa uite ca "in primul rand sunt oameni de stat care au responsabilitati foarte mari".

Dragnea: Acordul Ponta-Basescu sta in picioare. E un acord solid si necesar

Totodata, intrebat despre declaratia presedintelui Basescu potrivit careia Guvernul Ponta ar continua o practica a "furtului prin lege", Dragnea a raspuns ca la toate sedintele de guvern la care a participat el s-au adoptat acte normative in interesul populatiei.

"Nu au fost acte normative cu scopul de a fura cineva ceva, din ceea ce stiu eu", a spus vicepremierul.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Digi 24, ca nu ii place in activitatea Guvernului ca se "continua a se fura prin lege", ca pe vremea Guvernului Nastase, dand ca exemplu memorandumul cu Rompetrol si transferul terenului institutului de cercetare agricola din Insula Mare a Brailei catre CJ Braila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea coabitare Basescu Ponta, #Dragnea importanta stabilitate tara, #vicepremier tensiuni Basescu Ponta , #PSD