Dragnea, suparat pe deputatii PSD: Daca se votau pensiile parlamentarilor, erau absenti? Cred ca nu

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 19:43
2660 citiri
Dragnea, suparat pe deputatii PSD: Daca se votau pensiile parlamentarilor, erau absenti? Cred ca nu
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit, miercuri, sa adopte OUG 79/2013, cu amendamente ce prevedeau investitii de 1 miliard de euro in sistemul de irigatii, din cauza lipsei numarului suficient de voturi pentru o lege organica, in contextul absentelor din randul coalitiei si a abtinerilor PNL. Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte suparat" pe deputatii partidului pentru ca au lipsit in numar mare de la acest vot.

OUG 79/2103 reglementa prevederi din cadrul Legii imbunatatirilor funciare, insa in Parlament deputatii au adus, la solicitarea Guvernului, mai multe amendamente privind sistemul national de irigatii, printre care si investitii de circa 1 miliard de euro in urmatorii 5 ani in acest domeniu.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, in timpul dezbaterilor din comisii asupra acestei legi, ca pana in anul 2020 va trebui reabilitata intreaga infrastructura de irigatii.

Legea a fost supusa votului plenului Camerei Deputatilor, insa nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru o lege organica, respectiv jumatate din numarul total al deputatilor. Din acest motiv, legea nu a putut fi adoptata si a ramas sa fie rediscutata ulterior, cel mai probabil sesiunea urmatoare.

PNL s-a abtinut la vot, acuzand neclaritati in text cu privire la modalitatea in care sunt alocati banii, iar foarte multi parlamentari ai coalitiei au lipsit la sesiunea de vot.

Legea a trecut deja de Senat, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa vot, ca Executivul va lua in calcul emiterea unei alte ordonante de urgenta care sa contina prevederile din amendamentele aduse in Parlament.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat "foarte suparat" pe deputatii partidului pentru ca au lipsit in numar mare de la votul privind investitiile in agricultura, spunand ca, daca s-ar fi votat pensiile speciale, probabil n-ar fi absentat, si in grup se impune "o randuiala".

"A dat foarte prost, ca sa discutam cinstit. Este o lege de o importanta extraordinara. (...) Faptul ca parlamentarii nostri nu au fost prezenti la aceasta lege este o vina a noastra, a tuturor, a celor care conducem partidul, a celor care conduc Camera Deputatilor, a celor care sunt lideri de grup, a celor din comisii", a spus Dragnea, miercuri, dupa ce Camera Deputatilor nu a reusit sa adopte proiectul privind aprobarea unor investitii de un miliard de euro in sistemul national de irigatii.

Congres de forma la PSD: Dragnea candideaza de unul singur la sefia partidului

Intrebat daca se impun sanctiuni printre cei vinovati, Dragnea a raspuns negativ. "Se impune o randuiala in grupul parlamentar al PSD si, in general, in coalitie. Eu am pus o intrebare, si nu o pun cu rautate, dar mi-e foarte greu sa ma abtin: daca astazi era in plen votul pentru pensiile parlamentarilor, erau absenti? Eu cred ca nu. (...) Sunt foarte suparat" a spus acesta, precizand ca alesii "s-au jucat" cu soarta fermierilor.

Mai mult, Dragnea s-a aratat deranjat si de faptul ca liberalii s-au abtinut de la vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Liviu Dragnea deputati absenti, #Dragnea suparat deputati absenti, #absenti oug lege imbunatatire funciara, #deputati absenti lege agricultura , #PSD