Dragnea: Trebuie luata in serios varianta ca Voicu sa vina sa voteze in Senat

Joi, 09 Iunie 2011, ora 19:34
1504 citiri
Dragnea: Trebuie luata in serios varianta ca Voicu sa vina sa voteze in Senat

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat intr-un interviu ca trebuie luata "serios" in calcul varianta ca social-democratii sa ceara ca senatorul Catalin Voicu sa poata vota.

Intrebat daca PSD se gandeste sa apeleze la votul senatorului "in vreun moment important care ar putea avea loc pe viitor in Parlament", Dragnea nu a exclus aceasta posibilitate.

"Eu cred ca trebuie luata in calcul serios aceasta varianta pentru ca dl Catalin Voicu este in continuare senator in functie", a spus el, explicand ca Voicu ar trebui inclus in cvorum deoarece "nu si-a pierdut mandatul".

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat recent ca PSD ar putea sa ceara ca Voicu sa vina sa voteze, deoarece drepturile sale electorale nu sunt ridicate, nefiind condamnat.

In Parlamentul Romaniei cutuma votului prin delegatie se aplica arareori, si doar la comisii, in cazuri exceptionale, procedura nefiind una agreata. In Regulamentul Senatului nu exista o norma clara despre modul in care un parlamentar aflat in imposibilitatea de a fi prezent sa poata vota.

Pe de alta parte, Regulamentul Senatului prevede la articolul 131 ca "votul deschis se exprima public prin ridicarea mainii, ridicare in picioare, apel nominal sau electronic. In cazul legilor constitutionale, votul deschis se poate exprima si prin corespondenta, in conditiile stabilite de Regulamentul Comisiei de revizuire a Constitutiei".

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, pe 21 mai 2010, pe senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru fapte de coruptie.

Voicu se afla in arest preventiv de peste un an, respectiv din 30 martie 2010, perioada in care a formulat mai multe cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a masurii arestarii preventive.

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Liviu Dragnea, #dragnea voicu vot, #voicu vot arest , #PSD