Fara iluzii: PSD e de nereformat!

Autor: George Mioc - CEO
Joi, 18 Mai 2017, ora 10:57
16476 citiri

Aveti speranta ca, daca Liviu Dragnea pleaca de la conducerea PSD, acest partid se va transforma intr-o structura de stanga moderna, cu un discurs pro-european si anticoruptie? Multora dintre noi ne-a placut "Povestea porcului" si poate mai visam la ziua in care acest simpatic animal se transforma in print.

Imi pare rau ca va distrug visele, dar aceasta este doar o poveste. PSD va ramane mereu ceea ce este acum: o structura organizata pentru a sifona resursele statului roman si pentru a impiedica pedepsirea celor vinovati de acest jaf.

Dincolo de gluma, nu este nimic de facut cu acest PSD. Nu este reformabil. Va pleca Dragnea si va veni altul mai rau in locul sau.

Nu trebuie sa uitati nici o clipa ca PSD este creatia lui Ion Iliescu, un om care nu a avut nici o mila fata de romani si a chemat minerii sa bata si sa tortureze niste studenti nevinovati.

De ce a facut asta?

Pur si simplu pentru ca dorea sa detina puterea absoluta, nu-i ajungea majoritatea zdrobitoare pe care deja o obtinuse in urma unor alegeri ne-libere si ne-democratice.

Este o mare greseala ca trecem peste aceasta istorie recenta - crimele din decembrie 1989 sau mineriadele, fapte pentru care Iliescu nu a platit inca - pentru ca ea ne-ar ajuta sa intelegem ceea ce se intampla azi. Ati uitat de amenintarile deputatului Catalin Radulescu, cel care declara ca-i va impusca pe manifestantii anti-guvernamentali? Eu sunt convins ca personajul spunea public ceea ce gandeau mai toti tovarasii sai, crescuti la sanul lui Iliescu.

Astfel de oameni au mentalitatea unor mafioti care, daca au o problema, pun mana pe bata si te snopesc in bataie sau te impusca.

Singurul lucru care s-a schimbat in cei 27 de ani de la momentul in care Ion Iliescu l-a impuscat pe Nicolae Ceausescu, a preluat conducerea PCR si l-a transformat in FSN (azi, PSD) este ca, pentru liderii organizatiei, banii au devenit mai importanti decat puterea.

Iliescu, vechi comunist, nu se mai lasa dus de la Cotroceni. Pentru Dragnea si prietenii sai, scopul final este sa se imbogateasca si sa-si poata cheltui averea fara teama ca vine DNA-ul si-i baga la puscarie.

Noi, acum, dupa tot ceea ce a facut in 2017 PSD-ul, avem sentimentul ca Liviu Dragnea este treapta cea mai de jos pe care putea cobori aceasta structura. E fals! Am uitat ce jaf a fost in vremea lui Adrian Nastase si cum s-a folosit de institutiile statului pentru a se rafui cu adversarii politici si pentru a pune botnita presei?

Cum ar fi aratat Romania daca, in 2009, omul lui Vintu si Dan Voiculescu, Mircea Geoana, ajungea presedintele tarii? Ar trebui sa numaram cati ministrii din guvernarea Ponta au ajuns pe mana DNA - dar, in majoritatea cazurilor, parlamentarii PSD si PNL au blocat ancheta - pentru a intelege dimensiunea coruptiei din intervalul 2012-2015. Privind, deci, in urma, pot spune ca pe viitor PSD-ul se va comporta la fel ca si acum, cu sau fara Dragnea.

Deci nu acest Scaraotchi de Teleorman este problema PSD, ci PSD-ul este problema Romaniei. Multi imi spun: "E un partid democratic ales". Da, si? Una din cele mai inteligente prevederi din aceasta Constitutie este ca arata clar motivele pentru care partidele - indiferent de numarul de voturi colectate prin alegeri - pot fi declarate neconstitutionale.

Articolul 40: "Partidele sau organizatiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militeaza impotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranitatii, a integritatii sau a independentei Romaniei sunt neconstitutionale".

Pentru mine este clar ca PSD a incalcat acest articol si trebuie scos in afara legii. Stiu ca pare o propunere "radicala", pentru ca este complet "outside the box". Dar eu nu fac decat sa spun ca legea fundamentala a Romaniei trebuie respectata. Sa nu ne mai agatam de iluzia ca daca pleaca Dragnea va fi bine. Ne mintim singuri!

Tanara generatie cu care a venit Victor Ponta la guvernare - Nicu Banicioiu, Sebastian Ghita, Darius Valcov - a fost la fel de hrapareata si amorala ca garnitura de dinozauri din jurul lui Ion Iliescu.

Dragi prieteni, cand o grupare care urmareste distrugerea statului de drept a ocupat institutiile de forta, este pe deplin democratic sa ne aparam.

Nu se va intampla ca in decembrie 1989, cand Statele Unite l-au inlaturat de la conducerea statului Panama pe traficantul de droguri Manuel Noriega. Va trebui ca noi, cetatenii romani, sa ne aparam tara si Constitutia.

P.S. Cand incheiam acest articol, doamna Firea tocmai propunea ca o decizie judecatoreasca sa fie aplicata in functie de rezultatele unui sondaj de opinie. De cate probe mai avem nevoie pentru a intelege ca PSD este o structura care "prin scopurile si activitatea" sa, militeaza impotriva statului de drept?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Liviu Dragnea PSD, #reforma PSD , #PSD