Gospodaria si consultantul fiscal, fantastica solutie PSD pentru dublarea pensiilor

Sambata, 15 Aprilie 2017, ora 17:40
15005 citiri
Gospodaria si consultantul fiscal, fantastica solutie PSD pentru dublarea pensiilor

PSD trece printr-o mare criza. Intr-o singura saptamana a inregistrat patru esecuri majore in materie de politica economica: colectare insuficienta de bani din taxe si impozite, legea salarizarii unitare contestata vehement de sindicate, incercarea de nationalizare a pensiilor dejucata de scrisoarea trimisa clientilor de catre o companie de asigurari si propunerea fantasmagorica a impozitului pe gospodarii.

Liviu Dragnea se afla in spagat, incercand sa "salveze" programul de guvernare al PSD, dar sa evite si o criza economica tot mai posibila, una care ar duce la contestarea vehementa a actualului guvern.

Politicianul a ajuns in aceasta postura imposibila din cauza campaniei electorale populiste in care, pe "cifre", Liviu Dragnea si asociatii au promis dublarea salariilor bugetarilor si a pensiilor de stat. Toata strategia de comunicare a fost construita in jurul acestei promisiuni prin care au fost sedusi angajatii din domeniul public si pensionarii.

E greu de inteles de ce ar crede cineva promisiunile politicienilor din Romania, atata vreme cat, in marea lor majoritate, acestia au avut doar un singur scop, imbogatirea personala. Dar, aceasta strategie PSD a functionat. Succesul ei a venit mai mult pe fondul blazarii si pasivitatii electoratului anti-PSD care nu prea a avut ce sa voteze.

Criza PNL nu e cu nimic mai putin grava decat cea a PSD. Dar, castigand scrutinul, Liviu Dragnea a vrut sa comunice publicului ca programul social democrat va fi aplicat si va fi un succes. Un succes care pe zi ce trece se indeparteaza tot mai mult.

Cand promisiunile se platesc

Seful PSD e mai degraba un "samsar de voturi" decat un strateg politic atent la nuante. Celebritatea din partid si-a construit-o pe abilitatea de a aduce voturi, o abilitate atat de folosita incat a fost condamnat definitiv la inchisoare cu suspendare pentru "operatiunile" de la referendumul din 2012.

E preocupat exclusiv de electoratul propriului partid si nu are niciun fel de intelegere asupra interactiunilor din societate. Scrisoarea NN catre propriii clienti a catalogat-o ca fiind o conspiratie indreptata impotriva lui si a partidului, Soros a devenit inamic personal, iar Uniunea Europeana face parte dintr-un plan al conspiratorilor care vor sa distruga partidul.

Acest amestec intre neputinta si frica a generat acea propunere stiintifico-fantastica a unei noi taxe, impozitul pe gospodarie. Daca acesta va fi aplicat, va lovi in electoratul rural al PSD, veniturile din gospodarii nefiind impozitate. La oras, gospodaria e mai greu de definit, probabil ca in lipsa unor proceduri clare, va fi si mai usor de eludat aceasta noua taxa.

Dar hilara cu adevarat a fost propunerea venita de la Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, cea cu angajarea a 35.000 de consultanti fiscali care vor fi platiti cu zece mii de lei lunar si care vor deveni un fel de medic de familie in materie financiara a romanilor.

Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, va angaja 35.000 de consultanti care vor fi platiti cu 10.000 de lei lunar (Foto Hepta.ro).

Ca sa nu mai spunem ca oamenii nu sunt prea multumiti de relatia lor cu medicul de familie - asteapta mult, nu te consulta, nu dau retete, nu merge cardul de sanatate, acum vine si consultantul financiar, alte cozi, alte batai de cap.

Dar in spatele comediei, e ascuns adevarul - guvernul PSD-ALDE a realizat ca politica heirupista de marire a salariilor si a pensiilor a stopat orice investitie publica, a descurajat investitiile private si pune in pericol cresterea economica.

Liviu Dragnea s-a lovit de realitate si a descoperit ca in ranita sa nu se afla bastonul de maresal, nu are o solutie magica prin care sa creasca semnificativ salariile si pensiile.

Oricat s-ar ascunde in spatele unor comploturi inventate, in fiecare zi va deveni tot mai clar ca actuala majoritate reprezinta, mai degraba, un pericol pentru bunastarea cetatenilor, decat o garantie a acestei bunastari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Liviu Dragnea impozit gospodarii, #Liviu Dragnea consultant fiscal, #Olguta Vasilescu salarii pensii , #PSD