Inregistrari cu Adrian Tutuianu: PSD, partid de maimute. Iohannis il bate pe Dragnea de-l zvantura

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 07:52
11514 citiri
Inregistrari cu Adrian Tutuianu: PSD, partid de maimute. Iohannis il bate pe Dragnea de-l zvantura
Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Romania TV a prezentat marti seara o serie de inregistrari cu Adrian Tutuianu, in care vorbeste despre PSD ca fiind un "partid de maiumute", iar despre ministrul Economiei, Danut Andrusca, spune ca "este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el".

Tutuianu a confirmat veridicitatea declaratiilor, dar sustine ca sunt inregistrari din sedinte pe care le-a avut cu primari si consilieri judeteni, care au fost "livrate prelucrate", cu pasaje scoase din context.

Iohannis il bate pe Dragnea de-l zvantura

Tutuianu spune, conform inregistrarilor prezentate de Romania TV, ca PSD nu va avea nicio sansa la prezidentiale in fata lui Klaus Iohannis.

"Turul I. Daca ar fi alegeri prezidentiale, Klaus Iohannis 23, Calin Popescu Tariceanu 9, Laura Codruta Kovesi 8, bagata candidat din partea USR-ului in sondaj, Dacian Ciolos bagat de la Romania Impreuna - 7%, Liviu Dragnea - 4%.

- Eu nu am inventat acest 4%. Il gasiti aici. Turul II. Azi, in conditiile in care nu facem nimic, Iohannis il bate si pe Tariceanu, o bate si pe Firea, il bate si pe Dragnea de-l zvantura", afirma Tutuianu.

Calitatea Guvernului, o tragedie

De asemenea, Tutuianu califica drept o tragedie atat schimbarea a trei prim-ministri de catre PSD, cat si calitatea Guvernului:

"Nicaieri in lume nu s-a pomenit sa te duci la presedinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l stie. Sub pretextul ca sa nu-l atace, ca nu stiu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh.

A deranjat foarte multa lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimute. Schimbarea a trei prim-ministri a fost o tragedie pentru partid. Schimbarea unor ministri, o tragedie. Calitatea Guvernului, o tragedie".

Despre ministrul Economiei, Danut Andrusca, spune ca "este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el", iar singura legatura a acestuia cu economia este faptul ca "a avut o vulcanizare":

"De exemplu, a sarit la mine tot de la Piatra Neamt, presedintele de organizatie. (neinteligibil) ...un fel de intrebare la masa acolo. Bai, lasati-ma voi cu ale voastre nu stiu ce. Si i-am spus Domnul..., cum il cheama pe asta, Arsene...Dumneata sa vii sa vorbesti cu mine la modul asta cand oi avea rezultatele mele. Deocamdata la Neamt sunt majoritate. Si, al doilea, ne vei explica de ce ai nominalizat cel mai idiot ministru care este ministrul Economiei. Acest ministru este atat de prost incat nu poate asculta mai mult de 5 minute cand vorbeste cineva cu el. Si are legatura cu economia urmatoare: a avut o vulcanizare".

Scadere abrupta a PSD de la 47 la 30%

Intr-o interventie telefonica tot la Romania TV, Tutuianu a sustinut ca sunt inregistrari "trunchiate".

"Sunt inregistrari din sedinte pe care le-am avut cu primari, cu consilieri judeteni, v-au fost livrate prelucrate, sunt anumite pasaje scoase din context.

Ceea ce am spus in CEx si in scrisoarea publica sunt lucruri discutate si cu colegii. Am gresit cu totii, nu cred ca e normal sa procedam in acest fel, mi-am asumat si vina asta, pentru ca am fost prezent acolo", a afirmat Tutuianu.

El a mai spus ca a prezentat sondajul si in sedinta Comitetului Executiv al PSD, si cu colegii din organizatia Dambovita, si ca "e facut de o casa de sondaj respectabila si exprima o realitate".

"Importanta e tendinta de scadere, de la 47% la alegerile din 2016 spre 35%, cat avem azi, probabil 30%, lucruri care pe mine ma ingrijoreaza. Am spus in CEx, am considerat ca e util sa am o discutie cu tot partidul din Dambovita, niciodata nu am lucrat numai dupa capul meu, totdeauna m-am consultat si informat.

Sunt de 20 de ani in PSD, recent am avut un referendum unde organizatia judeteana Dambovita s-a clasat pe locul 2, sunt un om dedicat acestui partid, am muncit mult sa construiesc o organizatie in Dambovita", a declarat liderul PSD Dambovita, aratand ca ramane in PSD.

Citeste detalii despre sondajul prezentat PSD de Adrian Tutuianu in textul Sondajele groazei pentru PSD si Dragnea. Cheia rupturii dintre Dragnea si Tariceanu

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tutuianu PSD Dragnea sondaj Iohannis, #Tutuianu PSD partid de maimute, #Tutuianu Dragnea PSD , #PSD
Comentarii
Poza Porcul
Porcul
rank 1
Nu ma mira, deoarece este fostul sef al comisiei controlata de
Poza Hastalavista
Hastalavista
rank 5