Liderii PSD se reunesc in prima sedinta din acest an. Posibile subiecte: Restructurarea Guvernului, congres extraordinar si modificarea Statutului

Luni, 08 Ianuarie 2018, ora 06:57
3194 citiri
Liderii PSD se reunesc in prima sedinta din acest an. Posibile subiecte: Restructurarea Guvernului, congres extraordinar si modificarea Statutului
Foto: Hepta.ro

Liderii PSD se reunesc, astazi, in prima sedinta din acest an, printre subiectele care ar putea fi discutate in Comitetul Executiv National fiind restructurarea Guvernului, convocarea unui congres extraordinar si modificarea Statutului PSD.

Comitetul Executiv National (CExN) se va intruni de la ora 14.00, la sediul central al PSD din Sos. Kiseleff.

In primul rand, CExN urmeaza sa desemneze succesorul Doinei Pana in functia de ministru al Apelor si Padurilor. Doina Pana si-a anuntat saptamana trecuta demisia din functia de ministru al Apelor si Padurilor, motivand ca nu ii mai permite starea de sanatate sa continue activitatea in Guvern.

Propunerea pentru noul ministrul al Apelor si Padurilor va fi stabilita in cadrul Comitetului Executiv National, care va fi convocat zilele urmatoare, a anuntat, atunci, liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a multumit Doinei Pana "pentru activitatea deosebita depusa in Guvernul Romaniei".

Tot zilele trecute, a aparut si subiectul restructurarii Guvernului.

Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a spus ca Guvernul ar putea fi restructurat, iar Executivul ar putea include 16 - 17 ministere, fata de 24, cate sunt in prezent, el apreciind ca este necesar si un Congres al partidului. In replica, vicepremierul Paul Stanescu a afirmat ca un congres al partidului nu ar fi tocmai o solutie buna si ca Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la finalul anului trecut, ca in ianuarie va avea loc o discutie privind eventuala necesitate a modificarii structurii Guvernului. In ceea ce priveste remanierea unor membri ai Cabinetului, Dragnea a precizat ca nu are niciun element care sa ii spuna ca trebuie remaniat un anumit ministru. El s-a declarat multumit de activitatea premierului Mihai Tudose.

"Trebuie sa vedem anul viitor daca forma Guvenului este cea mai buna, daca este nevoie sau nu sa se procedeze la o restructurare a Guvernului. Daca da sau nu", a afirmat Dragnea la Romania TV, adaugand ca a stabilit cu premierul si cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu ca in ianuarie sa discute si cu membrii Guvernului, daca un astfel de demers este necesar sau nu.

O zi mai tarziu, premierul Mihai Tudose a afirmat ca in luna ianuarie va avea loc o evaluare, dar nu doar a Guvernului ci la nivelul tuturor zonelor de decizie, referindu-se si la sefii de agentii, secretarii de stat, membri in consilii de administratie. El a afirmat ca vor fi luate masuri de eficientizare.

"Va fi o discutie in coalitie si nu neaparat a Cabinetului, ci a tuturor celor care sunt pusi sa ia niste decizii, sa puna in aplicare decizii, incepand cu sefii de agentii, secretarii de stat, membrii in CA, in AGA", a precizat Tudose, intrebat daca in ianuarie ar urma sa aiba loc o evaluare a Executivului.

In plus, secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a lansat ideea modificarii Statutului PSD in privinta criteriilor de integritate.

"Schimbarea ar fi foarte simpla: pana nu esti condamnat definitiv nu iti pierzi calitatea nici de lider, functia pe care o detii sau membru de partid. Suntem foarte solidari cu colegii nostri care patesc astfel de lucruri. Au fost perioade cand am avut aproape 94% dintre primarii PSD intr-o forma de ancheta ANI, DNA samd. A fost pur si simplu urgie vizavi de colegii nostri", a declarat Codrin Stefanescu la Digi24.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#sedinta PSD, #restructurare Guvern , #PSD