Liviu Dragnea: Cand vine vorba de PSD, Iliescu nu are prieteni

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 21:15
4951 citiri
Liviu Dragnea: Cand vine vorba de PSD, Iliescu nu are prieteni
Foto: TVR 1

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, "nu are prieteni" cand vine vorba de formatiunea politica social-democrata.

"Cand e vorba de PSD, Iliescu nu are prieteni, chiar daca are simpatii si preferinte, nu are prieteni", a mentionat acesta, la TVR 1.

Iliescu, atac surprinzator inainte de Congresul PSD: Ceausescu incepuse astfel de sistem

Liviu Dragnea a facut aceasta declaratie in contextul in care presedintele de onoare al PSD a spus ca nu este multumit de sistemul de vot al presedintelui PSD, iar moderatorul l-a intrebat daca declaratia lui nu poate fi interpretata ca Iliescu l-ar fi favorizat pe Serban Nicolae, care s-a retras din cursa pentru sefia PSD.

Dragnea ii ironizeaza pe contestatarii din PSD: Nu imi dau doctoratul in Serban Nicolae

"Nu cred ca e vorba de Serban Nicolae. (...) Eu cred ca domnului presedinte nu i s-a explicat tot sistemul de vot si ca avem posibilitatea si capacitatea organizatorica de a realiza procedura in conditii bune. Cred ca a avut aceeasi rezerva pe care am avut-o si eu la inceput, cand Victor Ponta a venit cu propunerea", a adaugat Dragnea.

Dragnea sustine ca sistemul e prevazut in statut

De asemenea, Liviu Dragnea a adus lamuriri suplimentare legate de sistemul de vot al presedintelui PSD. El a precizat ca acesta e prevazut in statut, inca de pe vremea cand Victor Ponta detinea sefia partidului.

"Cand Ponta a venit cu aceasta propunere, am avut rezerve, pentru ca nu mi-am dat seama ca va fi ceva usor de organizat. Dar am mers foarte mult prin tara si m-am intalnit cu multi membrii de partid si am constatat cu satisfactie ca isi doresc acest sistem. Toti membrii de partid vor fi invitati pe 11 octombrie in localitatile de domiciliu, la sediul de partid sau unde se va amenaja o sectie de votare.

Sper ca vor vota peste 400.000 de membrii PSD. Va fi si un exercitiu care ne va ajuta sa ne dam seama cati membrii reali de partid avem. E un exercitiu de maxima democratie", a punctat Liviu Dragnea.

Dragnea si-a anuntat candidatura la sefia PSD: Nu poti sa minti in politica, in speranta ca nu se va afla

Declaratie nuantata

Declaratia facuta luni de Liviu Dragnea e mai nuantata decat cea facuta duminica, cand si-a lansat candidatura la Alexandria.

Dragnea ii raspunde lui Iliescu: Nu stiu ce-si dorea Ceausescu, pentru ca nu l-am cunoscut foarte bine

"Nu stiu ce isi dorea Nicolae Ceausescu, ca nu l-am cunoscut foarte bine (facand referire la declaratia lui Iliescu - n.red.). Dincolo de ce isi doreste unul sau altul, sistemul de vot e o prevedere in statut, respectata de toti, asa trebuie sa organizam alegerile in partid", a spus atunci Liviu Dragnea.

Care e sistemul de vot

Alegerea presedintelui social-democratilor se va face printr-un scrutin universal, la care vor vota toti membrii PSD, pe data de 11 octombrie.

Este pentru prima data cand social-democratii folosesc acest sistem pentru a-si alege liderul. Aproximativ 500.000 de membri vor fi asteptati la acest scrutin.

Organizatiile locale ale PSD vor organiza sectii de vot in fiecare sat, comuna si oras unde exista membri inscrisi.

Declaratia lui Iliescu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a criticat actualele prevederi din statutul PSD.

"Eu nu vad cum pot sa voteze toti membrii. Practica in toate partidele din lume si in istoria noastra, de aceea se convoaca congrese, pentru ca membrii deleaga niste oameni cu un mandat si acolo in Congres delibereaza si se pronunta.

Sistemul asta, Ceausescu incepuse candva sa faca un fel de recensamant national, ca toti sa voteze de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci eu nu stiu cum anume practic, tehnic, se poate", a spus Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dragnea Iliescu prieteni PSD, #Iliescu nu are prieteni PSD, #Dragnea declaratie Iliescu , #PSD