Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Vineri, 15 Mai 2015, ora 09:03
25965 citiri
Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Presedintele executiv al PSD, ministrul Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri dimineata, la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 3 ani, in dosarul Referendumului din 2012.

In acelasi dosar, instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare. Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.

Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata.

DNA ceruse inchisoare cu executare pentru ministrul Dezvoltarii Regionale, insa nu a mentionat si cuantumul pedepsei.

A sosit ziua sentintei pentru Liviu Dragnea: Va merge la inchisoare?

Ramane de vazut acum daca Liviu Dragnea va demisiona din functiile pe care le detine.

Miercuri, ministrul Dezvoltarii si Administratiei, intrebat ce va face cu functiile pe care le detine in cazul in care decizia ii va fi nefavorabila, spunea ca acestea "nu o sa mai fie".

"Stiti foarte bine raspunsul la intrebarea asta. Nu o sa mai fie (functiile - n.red.). E normal. Sa speram totusi ca nu o sa fie cazul, eu sper sa fie o sentinta buna pentru mine si pentru adevar", declara Dragnea, cu doua zile inainte de pronuntarea deciziei instantei.

Judecatorii de la ICCJ au amanat saptamana trecuta luarea unei decizii in cazul lui Liviu Dragnea, acesta fiind acuzat de fraudarea referendumului din iulie 2012, privind demiterea presedintelui Traian Basescu.

Sentinta in dosarul "Referendumul", amanata: Cand afla Dragnea daca face inchisoare (Video)

Dragnea se pregateste de sentinta in dosarul Referendumului: Ce va face daca va fi condamnat

Dragnea, ironic inaintea deciziei Inaltei Curti: Sunt absolut sigur ca n-o sa fiu condamnat la moarte

Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor anticoruptie, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Joi, ministrul Dezvoltarii si acum presedintele executiv al PSD s-a tinut de glume.

"Indiferent ce se va intampla maine (vineri -n.red.), sunt absolut sigur ca n-o sa fiu condamnat la moarte. Si nu va fi executie maine. Din cate am auzit, se pare ca nu se va intampla lucrul asta", a afirmat ironic Liviu Dragnea.

Presedintele executiv al PSD a spus in repetate randuri ca el nu a comis nicio infractiune chemand oamenii sa vina la referendum in ziua votului.

"Daca va fi considerata infractiune, atunci inseamna ca nimeni nu va mai putea sa faca campanie electorala in Romania, deci va fi foarte bine pentru democratie, intre ghilimele", a subliniat Dragnea.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Liviu Dragnea inchisoare, #Liviu Dragnea referendum , #PSD