Liviu Dragnea, dupa audieri: Sunt viu si nevatamat (Video)

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 11:08
3717 citiri
Liviu Dragnea, dupa audieri: Sunt viu si nevatamat (Video)
Foto: B1TV

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat joi ca este urmarit penal de procurorii DNA in dosarul referendumului.

Dupa ce a iesit de la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie, cu putin timp inaintea orei 11:00, coordonatorul PSD la referendumul din 29 iulie a tinut sa le transmita un mesaj si colegilor sai: "sa nu se sperie, sunt viu si nevatamat si vom merge inainte".

"In esenta, principala invinuire este ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de oameni pentru a asigura o prezenta de 50% plus unu la refrendum", le-a spus pesedistul jurnalistilor explicand ca, "in limbaj mai simplu", "eu sunt invinuit pentru ca impreuna cu milioane de romani am venit sa votam la refrendum",

Dragnea a fost pus sub invinuire in baza articolului 13 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie. Pesedistul este acuzat ca si-a folosit influenta pentru a convinge mai multi primari din judeteul Teleorman sa puna pe listele de la referendum persoane fictive.

Liviu Dragnea, urmarit penal in dosarul referendumului

DNA a investigat presupuse fraude la referendum in mai multe judete din tara printre care Teleorman, Olt si Gorj, Mehedinti, Vrancea, Alba si Cluj. Teleormanul este unul dintre judetele care a inregistrat o prezenta record la votul de demitere, la unele sectii de votare fiind o prezenta de peste 100%.

Parchetul General a deschis, pana in prezent, peste 500 de dosare penale legate de posibile fraude la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, organizat pe 29 iulie.

"Prin cercetarile derulate in aceste dosare penale nu se verifica modul in care au votat cetatenii si nu sunt cercetate persoanele care au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale", se arata intr-un comunicat al Parchetului, remis Ziare.com.

"Pe rolul unitatilor de parchet din cadrul Ministerului Public s-au inregistrat peste 500 de dosare penale privind desfasurarea referendumului. (...) O parte dintre acestea sunt inregistrate pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie, unde se efectueaza cercetari cu privire la comiterea unor infractiuni prevazute de Legea nr.78/2000", precizeaza sursa citata.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Liviu Dragnea invinuit referendum, #Dragnea urmarit penal nevatamat, #Dragnea audiat referendum, #referendum demitere Dragnea acuzat , #PSD