Liviu Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 15:38
2413 citiri
Liviu Dragnea: Regionalizarea va diminua aparatul administrativ central
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca regionalizarea va conduce la diminuarea aparatului administrativ central, datorita descentralizarii competentelor, el aratand ca a tine acelasi numar de persoane in administratia centrala, dupa regionalizare, inseamna a cheltui bani aiurea.

"Adevarul este ca va fi mai putina birocratie, deci nu birocratie mai mare. Se va reduce aparatul administrativ, sistemul administrativ se va simplifica si o sa va dau cateva elemente", a spus Dragnea, la atelierele organizate inaintea Congresului PSD.

Dragnea: Daca regionalizarea va fi facuta politic, distrugem Romania

"Ca si reducere a aparatului birocratic, in conditiile in care regionalizarea este un proces care se deruleaza in paralel si strans legat cu descentralizarea competentelor, cu transferul competentelor de la Bucuresti - unde este mult prea multa putere si stiti ca ca ce e foarte mult strica - de aici atribute de decizie se duc cat mai aproape de oameni, la nivelurile administrative care le pot administra eficient", a adaugat acesta.

El a mentionat ca, in conditiile in care pleaca competente catre regiuni si catre judete, este clar ca la Bucuresti aparatul ministerelor si al institutiilor centrale se va diminua.

Mai multe institutii in subordinea primariilor

"Nu poti sa pastrezi acelasi numar de oameni ca sa administreze treburi mai putine. Oricine intelege lucrul asta. Si la o primarie, daca avem o suta de angajati azi si maine avem doar doua competente din cele 100, sigur ca nu putem sa-i mai tinem. Dar putem sa-i tinem daca vrem sa cheltuim bani aiurea", a adaugat Dragnea.

Antonescu: Exista riscul de a avea dupa regionalizare mai multa paguba decat profit

El a precizat ca mai putina birocratie va fi determinata si de faptul ca cea mai mare parte a institutiilor deconcentrate de la judete, respectiv directiile judetene ale ministerelor, vor trece in subordinea CJ si ale primariilor.

"Va fi o reducere a birocratiei, pentru ca ne putem indrepta catre ghiseul unic, daca reusim sa stragem majoritatea institutiilor administrative intr-un singur loc, nemaidepinzand de minister", a mai spus Dragnea.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Liviu Dragnea regionalizare, #Liviu Dragnea primarii, #primarii regionalizare , #PSD
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ash... Se va mai înfiinţa câte o direcţie în fiecare minister, care
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5