Liviu Dragnea: USL nu mai poate functiona daca nu se rezolva neintelegerile

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 19:06
2564 citiri
Liviu Dragnea: USL nu mai poate functiona daca nu se rezolva neintelegerile
Foto: B1TV

Liviu Dragnea, secretarul executiv al PSD si vicepremier, a declarat duminica, la B1 TV, ca liderii USL urmeaza sa se intalneasca luni, la ora 10:00, urmand sa fie discutate si neintelegerile din ultimul timp dintre liderii PSD si PNL.

"Nu este o intalnire de rutina. E o lunga perioada de timp in care s-au facut tot felul de afirmatii in spatiul public... In afara de faptul ca am fost votati noi pentru ca am fost foarte frumosi, oamenii au votat si programul nostru politic. Aceste obiective au fost asumate de noi, prezentate, si trebuie sa lamurim lucrurile, eu sper ca maine", a declarat Liviu Dragnea.

"Cred ca maine trebuie sa discutam si despre tot felul de critici aduse de Crin Antonescu lui Victor Ponta. Majoritatea PSD-istilor nu sunt de acord ca un coleg din USL sa faca aceste acuzatii", a mai spus Dragnea.

"Trebuie sa lamurim ce lucruri ne unesc si sa vedem ce ne desparte. Din partea noastra, nu ne desparte nimic. Maine trebuie sa lamurim aceste probleme. Pana la sfarsitul anului trebuie sa ducem la cap aceste obiecte, sa stabilim daca incepand din 2014 avem abordari comune, atat in ce priveste politica, cat si actul de guvernare".

Vor fi doua delegatii: PSD cu UNPR si PNL cu PC

"USL este o constructie politica foarte mare, PSD si PNL sunt partide importante. Regula era ca in fiecare luni dimineata sa fie o sedinta a USL, care nu s-a tinut in ultimul timp din varii motive", a precizat presedintele executiv al PSD.

Intrebat ce asteapta de la intalnirea de luni, Dragnea a raspuns: "Astept un brainstorming si adoptarea unor hotarari importante. M-am uitat cu atentie la toate aparitiile domnului Crin Antonescu. Am senzatia si sper sa gresesc ca devine tot mai clar ca intentioneaza sa ia o decizie serioasa in a candida de unul singur.

Un candidat al USL-ului trebuie sa faca ceea ce trebuie penru ca USL sa simta ca are un candidat. Noi il sustinem pe Crin Antonescu la functia de presedinte".

Vicepremierul a mai spus ca Victor Ponta nu poate ramane nepasator la toate criticile lui Crin Antonescu.

Ponta, dupa atacul lui Antonescu: E liniste in USL? Da!

"Indiferent ce ton a fost folosit, au fost critici destul de dure care fac rau USL-ului, pentru ca aceasta formatiune cuprinde mai multe partide, inluentand inclusiv actul de guvernare.

Nu poti sa stai la nesfarsit indiferent: daca de maine Victor Ponta l-ar critica pe Crin Antonescu in fiecare zi, acest lucru nu face bine. Aceste lucuri ar trebui sa inceteze", sustine Liviu Dragnea.

"Sunt realist in legatura cu intalnirea de maine, nu mai sunt copil, nu cred intr-o schimbare profunda peste noapte", spune Dragnea.

In viziunea liderului PSD, atitudinea lui Crin Antonescu ar trebui sa se schimbe.

"Antonescu a declarat ca vrea sa fie liber sa critice anumite fapte ale lui Victor Ponta. Daca maine va spune acelasi lucru, USL nu va functiona bine in continuare, pentru ca se acumuleaza foarte multa tensiune. Eu sper sa avem o discutie asezata, nu incerc sa fac din domnul Antonescu un megavinovat. Ne putem astepta sa spuna PSD: daca vreti sa ma sustineti la prezidentiale, bine, daca nu, nu", sustine Dragnea.

In plus, presedintele executiv al social-democratilor a precizat ca nu s-a discutat in partid ruperea USL.

"Nu am luat in calcul ruperea USL, insa nici nu suntem in situatia sa tinem aceasta coalitie. Vom face tot ce depinde de noi pentru ca aceasta constructie politica sa tina cat mai mult. Daca situatia se agraveaza, PSD nu este un partid de buzunar, este un partid asezat, nu ii trebuie mult timp sa ia niste decizii daca se impun", a mai spus Dragnea.

Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Legat de recentele declaratii ale lui Ponta, care au fost percepute de Antonescu ca fiind un amestec in treburile Justitiei, Dragnea a opinat ca reactia liderului liberal a fost exagerata.

Reactii la atacul lui Antonescu la adresa lui Ponta: Liderul PNL este intr-o mare eroare

"Nu am simtit nicio presiune asupra justitiei prin faptul ca Ponta explica niste proceduri, mi s-au parut destul de exagerate acuzatiile lui Antonescu. Dragnea a intervenit pentru a-i revoca pe cei doi procuri, a spus Basescu. Atunci am vazut presiune adevarata asupra justitiei, in acel interviu al lui Basaescu. Niste minciuni, ca de obicei in cazul lui Basescu. Ce aveam eu de castigat, ce aveam de pierdut daca ramaneau in functie sau plecau cei doi procurori? Nu sunt un om ranchiunos", a mai spus liderul PSD.

Dosarul referendumului

Legat de dosarul referendumului, in care este acuzat ca a fraudat alegerile, Dragnea a reiterat ca nu este vinovat.

"Nu stiu ce s-a intamplat cu dosarul meu... Aflu de la Traian Basescu ca dosarul meu a ajuns la Codruta Kovesi".

"Va spun ca sunt acuzat de niste lucruri pe care nu le-am facut: ca am facut foloase necuvenite partidului constand in prezenta la vot, ca am facut un sistem informatic, ca am trimis SMS-uri, din dosar nu reiese acest lucru, nu exista probe", sustine Dragnea.

"Victor Ponta a facut solicitare sa fie audiat ca martor, dar a fost refuzat", a spus Liviu Dragnea adaugand ca si el a cerut sa fie audiati alti martori, dar nu i s-a permis.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liviu Dragnea declaratii, #Liviu Dragnea B1 TV, #Liviu Dragnea USL , #PSD