Lupta pentru sefia PSD: Ce spune Liviu Dragnea despre Robert Negoita

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 19:55
2286 citiri
Lupta pentru sefia PSD: Ce spune Liviu Dragnea despre Robert Negoita
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu se astepta ca Robert Negoita sa-si anunte candidatura la sefia partidului si a admis ca "libertatea de exprimare si dreptul de a candida in PSD nu pot fi infrante".

"Din acest motiv nici nu comentez candidatura lui Robert Negoita, este o candidatura anuntata, inca nu a depus-o, deocamdata nu a venit nimeni cu niciun dosar la comisie, a fost decizia lui, poate si altii mai vor sa candideze, in rest, de ce a facut-o, sincer chiar nu vreau sa ma pierd in tot felul de ipoteze, e bine sa spuna el. Nu ma asteptam la acest anunt, dar eu nu sunt un om care sa raman blocat in astfel de situatii. A fost ceva neasteptat pentru tot partidul", a precizat Dragnea, la Adevarul Live.

Intrebat daca i-a promis functia de presedinte executiv lui Robert Negoita in schimbul sustinerii organizatiilor PSD din Bucuresti in momentul in care a fost ales presedinte interimar, Dragnea a afirmat ca nu vrea sa castige nicio competitie cu datorii.

Candidatura surpriza la sefia PSD: Robert Negoita nu vrea un presedinte condamnat (Video)

"Nu, dintr-un motiv foarte simplu: si inainte de Comitetul Executiv, in care am cerut votul de incredere pentru presedinte interimar si, mai mult decat atunci, acum, nu am avut si nu am de gand sa intru intr-o competitie si sa castig o functie cu datorii. Cel mai rau lucru e ca un presedinte la PSD sa faca tot felul de intelegeri, sa faca tot felul de promisiuni, care, dupa ce ajunge presedinte, il conditioneaza si nu mai are nicio sansa in final sa duca la capat ideile bune pe care le-a inceput.

Asemenea lucruri nu le-am facut si nu le fac. Eu, daca voi candida si voi fi ales, vreau sa fiu ales exact pentru lucrurile pe care le afirm eu, pentru proiectul care il propun partidului, cu unele prevederi care s-ar putea sa doara, cu unele prevederi care s-ar putea sa deranjeze, cu unele prevederi care necesita foarte multa munca, sa fie un proiect politic care sa ajute partidul sa capete o cultura a integritatii si a cinstei", a mai spus presedintele interimar al PSD.

Liviu Dragnea a explicat si procedura de organizare pe 11 octombrie a scrutinului pentru desemnarea presedintelui PSD.

Candidat neasteptat la sefia PSD: Un fost ofiter SRI il pune pe Dragnea pe jar?

"In cadrul regulamentului s-a stabilit ca procesul de votare incepe la ora 8,00 si nu poate depasi ora 20,00. (...) Am constituit o comisie electorala centrala la nivelul partidului, condusa de Florin Iordache, la nivelul fiecarei organizatii judetene incep sa se constituie comisii electorale judetene, iar la nivelul fiecarei organizatii locale va fi o mica comisie electorala locala, formata din trei membri la nivel local.

Ei primesc buletinele de vot, organizeaza cabinele de vot, urna, cu lista de membri de partid care vin cu actul de identitate, semneaza, iau buletinul de vot si voteaza. Nu se accepta sa se organizeze sectii de vot in carciumi, magazine sau scoli. Vor fi organizate in sediile de partid, acolo unde acestea exista, in sediile primariilor unde vom fi lasati, in camine culturale daca se poate si, daca nu, la locuinta sefului de partid de acolo sau intr-un spatiu care este propice pentru asa ceva", a afirmat Dragnea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Liviu Dragnea lupta PSD Robert Negoita, #Liviu Dragnea Robert Negoita , #PSD