PNL are deadline sa se pronunte pe regionalizare. Dragnea: Nu e firesc sa propunem legi diferite

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 16:33
1535 citiri
PNL are deadline sa se pronunte pe regionalizare. Dragnea: Nu e firesc sa propunem legi diferite

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca el inca asteapta ca PNL sa-i dea un punct de vedere asupra proiectului de lege privind regionalizarea, pe care l-a transmis liberalilor acum aproximativ o luna, aratand ca nu este firesc ca PSD si PNL sa propuna proiecte diferite daca respecta votantii USL. Potrivit unor surse, Dragnea a dat PNL termen pana la 15 octombrie sa se pronunte.

"Ceea ce m-a facut pe mine sa am o reactie vineri se refera la modul cum noi am abordat relatia cu cetatenii. Noi am fost in 2012 in alegeri impreuna in USL, nu am cerut oamenilor sa voteze PSD si PNL, nu stim cum iesea. Si atunci nu cred ca este firesc, daca ne respectam cetatenii care ne-au votat, sa mergem cu proiecte de legi unul de la PSD, unul de la PNL. Asa cred eu", a spus, marti, Liviu Dragnea.

El a precizat ca in acest moment asteapta punctul de vedere al PNL pe proiectul de lege privind regionalizarea pe care l-a trimis liberalilor de aproximativ o luna.

"Asteptam ca in perioada urmatoare - tot asteptam - ca din partea colegilor de la PNL sa vina un punct de vedere pe proiectul de lege pe care l-am remis acum trei-patru saptamani", a spus Dragnea.

"Nu putem face doua regionalizari in Romania"

Intrebat daca il incurca aceasta asteptare, Dragnea a spus: "Nu e vorba ca ma incurca pe mine, pentru ca nu discutam de doua proiecte, nu facem regionalizare si descentralizare pentru Liviu Dragea. Eu sunt suficient de descentralizat si regionalizat. (...) Numai ca nu putem face doua procese de regionalizare in Romania, nu putem avea decat un singur proces".

El a aratat ca a trimis acel proiect de lege privind regionalizarea in urma unor luni intregi de analiza si dezbatere publica in toata tara si a subliniat faptul ca actul normativ "suporta orice fel de modificare".

"Numai ca, pentru a realiza aceste modificari, trebuie sa ne intalnim si sa discutam, ceea ce eu astept in continuare", a mai spus Dragnea.

Dragnea: Regionalizarea nu inseamna federalizare

Vicepremierul Liviu Dragnea, coordonator din partea PSD al procesului de regionalizare, a trasmis PNL ca are termen pana la 15 octombrie sa se pronunte asupra proiectului transmis liberalilor prin care se realizeaza o regionalizare preliminara, au declarat surse din USL.

Proiectul transmis PNL in urma cu cateva saptamani prevede infiintarea Consiliilor de Dezvoltare Regionala, institutii preliminare regiunilor care beneficiaza de un statut juridic distinct, pana cand notiunea de regiune va fi inclusa in legea fundamentala.

Structura Consiliilor de Dezvoltare Regionala ar urma sa se suprapuna configuratiei judetelor asociate care vor forma o regiune, astfel incat sa fie realizata continuitatea in derularea programelor prin fonduri europene.

Conform propunerii din proiectul lui Dragnea, Consiliile de Dezvoltare Regionala ar urma sa beneficieze inclusiv de posibilitatea de a gestiona fonduri bugetare, printr-o modificare a legii administratiei publice.

Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#regionalizare PNL PSD, #Dragnea reorganizare teritoriala, #vicepremier regionalizare Romania , #PSD