Prima sedinta PSD sub obladuirea lui Dragnea

Luni, 27 Iulie 2015, ora 07:01
3583 citiri
Prima sedinta PSD sub obladuirea lui Dragnea
Foto: Ziare.com

Conducerea restransa a PSD se reuneste, luni, pentru prima data dupa ce Liviu Dragnea a fost ales presedinte interimar al formatiunii.

Pe agenda social-democratilor se afla rectificarea bugetara, care va fi prezentata membrilor Biroului Permanent National, precum si un plan "de reconstructie" a partidului.

Dragnea, nou atac la Ponta: Partidul nu a avut o voce puternica, PSD canta fals

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat saptamana trecuta ca ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, va prezenta proiectul de rectificare bugetara in PSD, inainte de a fi aprobat in Guvern.

PSD si-a schimbat seful inculpat cu unul condamnat

Social-democratii si-au votat miercuri, intr-o sedinta neobisnuita, presedintele interimar care va conduce partidul in lunile urmatoare. Liviu Dragnea a castigat categoric in fata colegei sale de partid, Rovana Plumb.

Coordonatorul politic al PSD a obtinut 65 de voturi, in timp ce contracandidata sa, Rovana Plumb - sustinuta de altfel de premierul Ponta - a primit doar 18 voturi.

Ponta pierde controlul PSD: Dragnea, noul sef interimar, a zdrobit-o pe Rovana Plumb

Liviu Dragnea va conduce astfel PSD, din postura de presedinte interimar, pana pe 16 noiembrie, cand va avea loc Congresul PSD. Coordonatorul politic al PSD revine astfel in fruntea partidului dupa ce a renuntat la functia de presedinte executiv, ca urmare a condamnarii la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, din anul 2012.

Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD dupa ce procurorii DNA au anuntat inceperea urmaririi penale impotriva sa in dosarul Rovinari - Turceni.

Sedinta cu scantei l-a suparat pe Iliescu

Fostul sef al PSD, Ion Iliescu, nu a fost de acord cu retragerea lui Victor Ponta din fruntea partidului, dar nici cu ideea ca Rovana Plumb sa preia partidul si l-a votat pe Liviu Dragnea in cadrul Comitetului Executiv al PSD.

"Dl. presedintele Iliescu, in verva ca de obicei. I-a spus domnului premier Victor Ponta ca este foarte suparat pe el pentru ca nu a anuntat si nu s-a consultat cu el inainte de a lua aceasta decizie. Dl. presedinte Iliescu a fost suparat si a spus ca e o mare responsabilitate pe care o are si ca tot guvernul si partidul depind de pozitia, decizia pe care o ia Victor Ponta in calitatea lui de prim-ministru. Si ca in fata acestei situatii, gesturile sau deciziile trebuie sa fie luate in urma consultarii cu colegii", a delarat la B1 TV Rovana Plumb.

Se cere demisia lui Zgonea

Inainte de CEx al PSD, fusese vehiculat si numele lui Valeriu Zgonea printre candidatii la sefia partidului, insa seful Camerei Deputatilor nu a candidat.

Totusi, acesta a intrat in atentia colegilor dupa ce a acordat un interviu pentru Associated Press, in care a criticat fosta conducere a PSD - Victor Ponta si Liviu Dragnea -, aratand ca formatiunea este in criza, deoarece primul este inculpat, iar al doilea condamnat.

Zgonea, atac la Ponta si Dragnea: PSD e in criza - liderul inculpat, viceliderul condamnat

Ulterior, deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, a declarat pentru HotNews.ro ca va cere demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca urmare a declaratiilor pe care Zgonea le-a facut in interviul acordat Associated Press.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#sedinta PSD Dragnea, #Dragnea interimar PSD , #PSD
Comentarii