Primar PNL: Dragnea a interzis accesul unor edili in minister de parca ar fi mostenirea lui

Vineri, 23 August 2013, ora 17:35
2917 citiri
Primar PNL: Dragnea a interzis accesul unor edili in minister de parca ar fi mostenirea lui

Primarul comunei timisene Dudestii Noi, liberalul Alin Nica, a declarat vineri ca ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, Liviu Dragnea, a interzis accesul unor primari in minister si ca refuza dialogul cu alesii din mediul rural.

"Noi am inceput procedurile de consultare si dialog cu autoritatile centrale, imediat dupa ce au fost instalati in functii, toate aceste incercari de dialog si consultarile initiate catre Guvern au ramas fara finalitate.

Am initiat mai multe proiecte de legi sustinute de parlamentarii din localitatile noastre, chiar eu am dat parlamentarilor liberali patru proiecte de legi pentru a fi sustinute in Parlament, insa 90 la suta din propunerile parlamentarilor primesc aviz negativ de la Guvern. Inclusiv ale parlamentarilor USL sau mai ales ale lor, pentru ca majoritatea propunerilor legislative vin din arcul majoritatii", a declarat Alin Nica, citat de Mediafax.

Primarul, care este si vicepresedinte al PNL Timis, a precizat ca Liviu Dragnea a interzis accestul edililor in minister, "de parca ar fi ministerul lui, mostenirea lui".

"Majoritatea actelor normative pe care noi le contestam si le ridicam sunt in ograda dumnealui si noi ne asteptam ca avand aceasta competenta absoluta, in ceea ce priveste administratia publica locala, am asteptat sa aiba o intelegere mai nuantata fata de problemele cu care ne confruntam si sa ne ajute in lupta noastra cu birocratia centrala, dar am obtinut exact contrariul, am obtinut chiar ca unii dintre colegii nostri sa aiba interzis la Ministerul Dezvoltarii si sa nu li se rezolve nicio problema, tocmai pentru ca am indraznit sa avem atitudinile ostile punctelor dumnealor de vedere", a explicat primarul din Dudestii Noi.

Revolta primarilor: Ajutati-ne, Guvernul ne sufoca! Amenintari cu mitinguri si UE

Mai mult de 3.000 de primari din medul rural s-au adunat la Navodari, la sfarsitul lunii iulie, pentru a discuta despre problemele pe care le are administratia locala. Edilii, care proveneau din toate partidele politice, au transmis Guvernului si Minsterului Administratiei documente in care arata care sunt aceste probleme, precizand ca, daca nu va exista un dialog intre cele doua parti, va urma greva administrativa a primarilor din mediul rural.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Alin Nica declaratii Liviu Dragnea, #primar PNL acces minister, #Liviu Dragnea dialog primari , #PSD