Primarul PSD din Iasi e dispus sa ceara scuze multinationalelor in numele lui Dragnea

Marti, 07 Februarie 2017, ora 20:16
8098 citiri
Primarul PSD din Iasi e dispus sa ceara scuze multinationalelor in numele lui Dragnea
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Primarul din Iasi, Mihai Chirica, vicepresedinte PSD si lider al filialei locale, spune ca acele companii din Romania care s-au simtit "atinse" de declaratiile unor lideri PSD trebuie sa primeasca scuze publice, iar el este dispus sa le ceara scuze.

Intrebat la Radio Hit Iasi despre unele declaratii facute in aceste zile de liderii PSD la adresa multinationalelor, Mihai Chirica a raspuns:

"A-ti cere scuze este un element de forta a unui om puternic. Un om care isi cere scuze arata ca este un om puternic. Da, unele companii din Romania care s-au simtit, oarecum, atinse in efortul lor de a contribui la cresterea economica a acestui stat trebuie sa primeasca scuze publice.

Nu poti promova sub nicio forma o politica de ingradire, de diminuare a accesului sau chiar indepartarea companiilor multinationale, pentru ca acolo muncesc romani care au de crescut familii, contribuie la Produsul Intern Brut al acestei tari si asigura o viata mai buna pentru noi toti".

Parlamentul cere SRI sa spuna daca multinationalele din Romania au sprijinit protestele

PSD a vorbit in weekend de organizeaza unui protest la Bucuresti: Romania sa nu mai fie o colonie unde multinationalele fac revolutii

Mesajul sefului Raiffeisen Romania, atacat dur de Dragnea: Imi pasa. De aceea, am fost in piata!

Intrebat daca el isi cere scuze, in numele lui Liviu Dragnea, cel putin companiilor din Iasi, Chirica a afirmat ca el isi poate cere scuze "in numele oricarui om care le-a atins orgoliul acestor companii si poate si cifra de afaceri".

"Eu pot sa imi cer scuze in numele oricarui om care le-a atins orgoliul acestor companii si poate si viitorul si cifra de afaceri. Daca ii ajuta la ceva, o fac pentru bunul mers al lucrurilor in comunitatea ieseana.

Sunt dispus sa fac acest lucru. Da, pot sa imi cer si scuze pentru asta", a mai declarat Mihai Chirica.

Citeste si: Ce impact a avut scandalul ordonantei Iordache asupra increderii in PSD: Scadere de 23% in sondaje la Iasi

El a vorbit si despre protestele antiguvernamentale, spunand ca a vazut "o multime pasnica, care nu parea coordonata de nicio forta obscura si care iesise dintr-o dragoste de tara evidenta si din dorinta de a se simti in siguranta acasa".

"Am vazut o multime pasnica, care nu parea coordonata de nici o forta obscura, care iesise dintr-o dragoste de tara evidenta si din dorinta de a se simti in siguranta acasa. Eu imi dau exemplul meu de absolvent al Universitatii Alexandru Ioan Cuza, in anul terminal. (...) Nesiguranta cu viata noastra, cu ce se va intampla dupa ce vom termina studiile, pe ce drum apucam, ce avem de facut, cum ne vom cladi viitorul in tara asta. Toate astea sunt intrebari care de regula ravasesc un tanar.

Prin urmare, asta este rolul meu si rolul celor din partidul meu si al celor care ocupa functii de demnitate publica - sa le ofere celor care stau la studii acum siguranta ca Romania este o tara in care merita sa ramana. Iar daca nu reusesti sa te uiti in ochii oamenilor si sa le oferi conditiile sa poata ramane cetateni romani, inseamna ca nu ai ce cauta acolo", a mai declarat vicepresedintele PSD.

Iata si alte luari de pozitie al primarului din Iasi:

Primarul PSD al Iasiului: Iordache nu trebuie sa-si dea demisia, trebuie sa fie demis

Un lider local al PSD cere abrogarea urgenta a ordonantei si demisia lui Iordache

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Mihai Chirica scuze multinationale, #primar Iasi scuze multinationale , #PSD