Primul BPN la PSD, dupa sase luni. Se reia "democratia interna" in partid?

Luni, 12 Februarie 2018, ora 10:31
3168 citiri
Primul BPN la PSD, dupa sase luni. Se reia "democratia interna" in partid?
Foto: Arhiva PSD

La sase luni dupa ultimul Birou Permanent National (BPN), din 24 iulie, de la care Liviu Dragnea a fost insa marele absent, social-democratii se intrunesc in sedinta, luni, pentru a masura cantitatea de "democratie interna" din partid, dupa expresia presedintelui executiv Nicoae Badalau.

Acesta ceruse, intr-o scrisoare publica din 8 ianuarie, ca BPN sa redevina forul de conducere executiva a partidului, pentru ca partidul sa isi poata face "iarna car si vara sanie", iar democratia sa fie restabilita la sedintele din Kisselef. Astazi, de la ora 11:00, social-democratii se vor intruni pentru a face bilantul.

Intre timp, PSD si-a inlaturat al doilea prim-ministru, pe Mihai Tudose, si a adus-o la Palatul Victoria pe Viorica Dancila, unul dintre marii contestatari ai liderului PSD, primarul Iasiului Mihai Chirica, a fost exclus, Ecaterina Andronescu a fost inlocuita de la sefia Comisiei pentru Invatamant din Senat, ceea ce l-a nemultumit pe Codrin Stefanescu, iar ministrii au renuntat la protectia SPP, dupa ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe seful Serviciului, Lucian Pahontu, ca a intervenit in Guvernul Tudose mai mult decat ar fi fost cazul. O decizie care l-a facut pe Ion Iliescu sa ia atitudine critica si sa anunte ca o institutie nu trebuie sa fie confundata cu seful ei.

Democratie interna, reconstructie ideologica si carul facut iarna

Asta cerea Nicolae Badalau in scrisoarea de la inceputul anului, imediat dupa sedinta de debarcare a lui Mihai Tudose. "Social-democratizarea militantilor", "comunicarea cu fata catre societate" si "viziunea pentru Europa" erau si ele mentionate ca imperative pentru PSD-ul condus de Liviu Dragnea.

Toate aceste cerinte, scria atunci Nicolae Badalau, se pot indeplini cu o conditie: "Biroul Permanent National sa redevina forul de conducere executiva a partidului".

Citeste scrisoarea lui Nicolae Badalau si reactia lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a dat atunci un prim raspuns, in care a anuntat ca scrisoarea constituie un "material de analiza foarte serios", care va fi discutat in sedinta partidului.

La ultimul BPN, din vara, Liviu Dragnea era plecat in vacanta, iar Mihai Tudose a anuntat atunci ca nu il intereseaza sefia partidului. Intre timp, Mihai Tudose a pierdut si functia de prim-ministru, iar la Palatul Victoria a ajuns Viorica Dancila.

Vineri, 9 februarie, Liviu Dragnea a infirmat toate informatiile privind vreo executie publica la acest BPN, vehiculate de ceea ce el numeste "surse si site-uri obscure".

Liviu Dragnea acuza "prostii" de la "site-uri obscure" ca vad executii care nu exista

Biroul Permanent National de luni va fi urmat, miercuri, de intrunirea Comitetului Executiv National.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liviu Dragnea BPN, #Nicolae Badalau scrisoare, #PSD BPN , #PSD