PSD, trist dupa demisia lui Firea: Dragnea e catranit, dar ii da dreptate. Ce spun liberalii (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 17:15
6646 citiri
PSD, trist dupa demisia lui Firea: Dragnea e catranit, dar ii da dreptate. Ce spun liberalii (Video)
Foto: Ziarul de Iasi

Decizia Gabrielei Vranceanu Firea de a parasi PSD a fost primita cu tristete de presedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea. De cealalta parte insa, Cristina Pocora, purtator de cuvant al PNL a sugerat ca astfel de suparari nu ar trebui sa aiba loc in alianta.

"Sunt foarte suparat. Ce s-a intamplat la Ilfov este profund incorect din partea colegilor de la PNL. Daca cineva de la PNL face alianta cu PDL si exclude PSD si pentru asta e avansat in partid, sigur ca esti foarte suparat. Sunt foarte suparat ca a facut acest gest, dar pe fond cred ca are dreptate", a declarat Liviu Dragnea pentru B1 TV.

Si purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, s-a aratat afectat de aceasta decizie, dar si-a exprimat speranta ca fosta realizatoare de emisiuni s-ar putea razgandi.

"Este regretabila decizia Gabrielei Firea, un coleg de partid pe care eu il apreciez si pe care ma bazam si ne bazam cu totii in lupta in principal cu regimul lui Traian Basescu. Este adevarat ca e o lupta pe care liberalii in ultimul timp nu au prea mai dus-o la fel de convingator si ii inteleg supararea domnei Firea care nu este, cum am mai spus, singulara in PSD.

Eu sunt convins ca va reveni doamna Firea asupra deciziei. Are toate sustinerea PSD si noi cu totii i-am apreciat si ii apreciem activitatea. Ii intelegem supararea, dar suntem suprinsi de radicalitatea deciziei. Tot timpul ne-a avut alaturi si ne are alaturi. Nu trebuia sa se supere asa tare pe PSD. Pe PNL intelegem de ce e suparata", a mai spus Ivan.

Purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a anuntat initial ca nu doreste sa comenteze demisia Gabrielei Vranceanu Firea, dar a subliniat ca oamenii asteapta cu totul altceva de la USL.

"Cine se supara si cine reactioneaza nu este problema noastra, iar cetatenii asteapta cu totul altceva de la noi. Va pot spune ca sunt cazuri in tara unde se intampla invers. PSD e cu PDL. Trebuie sa lasam deoparte genul acesta de discutii si de suparari si sa avem in vedere angajamentele luate in fata cetatenilor. Lucrurile acestea sunt mai importante decat a raspunde la orgolii. Aliantele functioneaza altfel intr-o Romanie cu politicieni seriosi", a comentat Cristina Pocora, pentru B1 TV.

Gabriela Vranceanu-Firea a demisionat din PSD: Nu se vrea dreptate pana la capat

Gabriela Vranceanu-Firea si-a anuntat, vineri, demisia din toate functiile detinute din PSD, dupa decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL in Ilfov, ea criticand faptul ca niciun lider social-democrat nu a luat pozitie fata de gestul liberalilor.

Firea spune ca a luat aceasta hotarare "dupa 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea in plan local cu PDL, reactionand la conflictul din USL Ilfov prin promovarea presedintelui PNL Ilfov in functia de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp in care niciun lider al PSD nu a luat pozitie fata de aceast demers flagrant de rupere a USL".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#demisie Firea Vranceanu PSD, #demisie Firea PSD Dragnea Ivan Pocora, #scandal demisie Vranceanu Firea , #PSD