Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Revista presei: Tel Drum, pusculita lui Liviu Dragnea

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 07:57
3922 citiri
Revista presei: Tel Drum, pusculita lui Liviu Dragnea

Tel drum este pusculita cu milioane de euro a lui Liviu Dragnea, scrie vineri presa, care arata cum o firma aproape falimentara a ajuns sa castige dupa privatizare licitatii pe banda rulanta in Teleorman.

Firma a fost privatizata de Consiliul Judetean Teleorman, dupa care a inceput sa castige licitatiile pentru lucrarile comandate in virtutea unor credite, arata "Evenimentul Zilei".

Presedintele Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea de la PSD, se apara spunand ca este tinta unui atac de presa comandat si arata cu degetul spre secretarul de stat Catalin Vatafu.

Pe de alta parte, in timp ce Uniunea Europeana face audit la contractele semnate in Romania, inca un stat a decis sa nu ne primeasca in spatiul Schengen, din pricina coruptiei: Olanda anunta ca e nevoie de reforme judiciare efective si ireversibile, pana sa aderam.

Evenimentul Zilei: Tel Drum - pusculita cu milioane de euro a lui Liviu Dragnea

Afacerea Tel Drum de la Teleorman capata tot mai mult imaginea unui ghem de interese financiare de tip mafiot.

Avem un binom perfect in acest caz: pe de-o parte, Liviu Dragnea - politicianul, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si lider politic la nivel national. Pe cealalta parte, il avem pe Marian Fiscuci - afaceristul, responsabilul falangei economice a intregului angrenaj. Impreuna au transformat societatea de drumuri Tel Drum intr-o masinarie colosala de produs bani. Timp de 10 ani nimeni nu i-a deranjat pe cei doi nici macar cu o intrebare, scrie Evenimentul Zilei.

Adevarul: Dragnea - Sunt victima unei campanii comandate

La randul sau, Dragnea a iesit joi la contraatac, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul PSD din Bucuresti. Secretarul general al partidului a sustinut ca este victima unei campanii de presa comandate.

Dragnea a spus ca rezultatele auditului Comisiei Europene, potrivit carora exista nereguli la niste contracte din judetul sau, sunt influentate de oficiali de la Bucuresti in frunte cu seful Autoritatii pentru Coordonare a Instrumentelor Structurale in Romania (ACIS), Catalin Vatafu.

Catalin Vatafu s-ar afla intr-un conflict de interese intrucat firma mamei sale, Sanva Construct SRL, a incheiat un contract in valoare de 1,2 milioane de euro finantat din fonduri europene, sustine Dragnea, potrivit Adevarul.

Romania Libera: Olanda ne blocheaza accesul in Schengen pana in 2012

Si daca pe plan intern sifonarea banilor europeni este pe prima pagina, intre timp, in Europa, se iau decizii grele care ne privesc. Olanda a spulberat sperantele unei integrari rapide a Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, cerand o perioada de proba de cel putin un an pentru a se asigura de capacitatea acestora de a controla frontierele.

Ministrul olandez al Imigratiei, Gerd Leers, a explicat pozitia guvernului sau, joi, in cadrul reuniunii de la Luxemburg. A subliniat ca "este prea devreme pentru a lua o decizie (privind aderarea celor doua tari) si va dura fara indoiala pana vom fi in masura sa o facem" si a cerut ca "cele doua tari sa controleze efectiv frontierele noastre comune, iar reformele judiciare sa fie efective si ireversibile", relateaza Romania Libera.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Liviu Dragnea, #Dragnea Tel Drum, #Dragnea pusculita euro , #PSD