Revolutia ideologica din PSD

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 31 Iulie 2015, ora 13:16
5406 citiri
Revolutia ideologica din PSD

PSD - un partid care penduleaza la varful sau intre un condamnat si un inculpat.

Aceasta e eticheta pe care o poate folosi cine vrea sa traga o smetie social democratilor care au trecut de sub domnia lui Victor Ponta catre mana revolutionara a celui deja condamnat intr-o prima instanta pentru referendumul din vara lui 2012.

Ascultandu-l pe Liviu Dragnea in repetatele iesiri publice din ultimele zile, ai fi tentat sa crezi ca in Partidul Social Democrat se pregateste o mini revolutie.

Altii nu sunt tentati sa vada in pasele dintre Dragnea si Ponta nimic mai mult decat un joc de strategii care sa le permita sa tina la guvernare un premier ca si terminat si un partid aflat in pragul dezintegrarii.

Noul presedinte al partidului, interimar pana la viitorul congres, a vorbit despre documentele programatice ale partidului, a promis ca va deschide un departament de resurse umane care sa scoata la suprafata tinerele talente socialiste si a anuntat un program de educatie a ministrilor din Guvern, astfel incat sa nu mai vorbeasca nimeni in aparitiile televizate despre divorturi si alte cancanuri fara legatura cu guvernarea.

Nu stiu daca planul de salvare si masurile anuntate de Dragnea vor intoarce partidul din drumul spre Opozitie, dar accentul pus pe intarirea ideologica si organizarea si pregatirea de "cadre" cred ca sunt singura sansa pe care PSD o are pentru a merge inainte unit.

Intrebarea care nu isi gaseste raspuns in acest moment este aceasta: cat timp va mai fi Victor Ponta sustinut de Dragnea si PSD in fruntea Guvernului? De fapt, aceasta e si cea mai mare problema pe care o are Partidul Social Democrat. Iar Liviu Dragnea nu cred ca stie nici el care raspuns ar fi cel mai bun, atat pentru el, cat si pentru partidul pe care il conduce.

In ciuda misterului care pare sa se extinda asupra tuturor din coalitia de guvernare in legatura cu momentul retragerii sprijinului pentru Guvernul Ponta, cred ca exista si cateva indicii despre intentiile politice pe care Liviu Dragnea vrea sa le imprime partidului si, prin extensie, Guvernului Ponta.

Anuntul pe care presedintele interimar al PSD l-a facut in legatura cu majorarile salariale ale demnitarilor, din moment ce beneficiarii aproape ca se dezic acum de surplusul care le va umple conturile de la 1 august, si anume ca ordonanta de urgenta va fi picata la vot in Parlament este, dupa parerea mea, un prim pas pe care Liviu Dragnea il face in directia preluarii a ceea ce a mai ramas din puterea executiva a lui Victor Ponta.

Opozitia fata de majorarea salariilor demnitarilor cred ca a fost cea mai buna arma pe care premierul a pus mana la intoarcerea sa din Turcia. Faptul ca a fost fortat sa renunte la ea fara lupta spune aproape totul despre cata putere reala mai are azi Victor Ponta, fie si doar in calitate de premier.

Prin preluarea acestei teme, Liviu Dragnea imi pare ca ne anunta de fapt ca el este si premierul Romaniei, iar Victor Ponta a ramas doar un nume pe un scaun si nimic mai mult.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Victor Ponta salarii majorate demnitari, #Liviu Dragnea reforma PSD, #Liviu Dragnea salarii demnitari majorate , #PSD
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Există în titlu un grup de litere care nu au ce căuta lângă PSD :