Solutia-minune a lui Dragnea de a impaca orgoliile locale, inflamate de regionalizare

Joi, 14 Martie 2013, ora 16:51
5116 citiri
Solutia-minune a lui Dragnea de a impaca orgoliile locale, inflamate de regionalizare
Foto: Arhiva

Vicepremierul Liviu Dragnea a gasit solutia de a impaca si capra si varza in ce priveste desemnarea capitalelor de regiuni. Recent, vicepresedintele PSD Constantin Nita si prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, au intrat in conflict cu privire la desemnarea capitalei Regiunii Centru: Brasovul sau Sibiul.

Prezent la lansarea Raportului pe 2013 al Societatii Academice Romane, Liviu Dragnea a dezvaluit calea prin care spera ca ii va impaca pe baronii locali, aflati in competitie pentru ca judetul lor sa joace rolul central in viitoarele regiuni administrative.

"In ceea ce priveste resedintele, a fost o mare dezbatere si probabil ca mai este, unde va fi resedinta din regiunea nu stiu care. Si au inceput deja dispute, discutii la televizor, orasul meu e mai frumos, al tau e mai urat si asa mai departe. Nu asa vor fi stabilite resedintele de regiune.

In schimb, noi am lansat o idee in dezbatere si a inceput sa prinda adepti. Vrem ca intr-o regiune sa fie sediul administrativ, in resedinta unui judet actual, in schimb in fiecare resedinta din fiecare judet din regiunea respectiva sa fie stabilita o institutie regionala, directia regionala financiara sau aici sa fie resedinta administrativa sau aici sa fie resedinta economica", a declarat Dragnea.

El si-a afirmat apoi speranta ca aceasta varianta "va aduce mai multe beneficii, pentru ca e important ca fiecare comunitate sa aiba sentimentul ca are posibilitatea sa beneficieze de avantajele regionalizarii".

Vicepremierul a adaugat ca daca regionalizarea nu se va face in acest an, "atunci in urmatorii 7 ani va fi imposibil sa le mai facem".

Ministrul PSD al Energiei il ataca pe Iohannis: Se comporta precum cei de la PDL, nu are jena (Video)

Recent, vicepresedintele PSD Constantin Nita l-a atacat pe prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, sustinand ca acesta s-a inscris in PNL pentru ca Sibiul sa devina capitala a Regiunii Centru, iar el insusi guvernator. Sef al filialei PSD Brasov, Nita a declarat ca Brasovul trebuie sa fie capitala a regiunii.

"Domnul Iohannis a declarat, zilele trecute, cu o seninatate si cu o indrazneala extraordinare ca unul dintre scopurile principalele pentru care a intrat in PNL este sa ajute Sibiul sa devina capitala Regiunii Centru in urma impartirii administrative, iar dumnealui, implicit, sa devina guvernator. Pe scurt: 'Scopul scuza mijloacele'. De altfel, a tinut si sa-si ceara scuze in fata sibienilor ca a facut un lucru atat de 'rusinos' si a intrat in politica.

Este de neacceptat o astfel de pozitie din partea dlui. Iohannis", a scris Constantin Nita pe blog.

Antonescu, despre atacurile lui Nita la Iohannis: Comentarii nepotrivite si necolegiale

Raspunsul primarului Sibiului nu s-a lasat asteptat, fiind la fel de agresiv.

"Acest domn Nita de la PSD a scris cateva randuri in legatura cu niste afirmatii pe care le-am facut. Impresia mea este ca acest domn Nita are probleme in a formula argumente si le-a inlocuit cu jigniri. Pacat. La alt nivel ne-am imaginat duelul cu Brasovul.

Eu am tras concluzia ca acest domn Nita se simte amenintat in suprematia regionala. Pe buna dreptate, dar, totusi, lipsesc argumentele", a reactionat Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Liviu Dragnea regionalizare, #Liviu Dragnea capitale regiuni, #regionalizare judete , #PSD