Tarul PSD (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 13:12
12460 citiri
Tarul PSD (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca as fi Victor Ponta, nu de Traian Basescu m-as teme. Presedintele, aflat la apusul carierei politice si la o cota de popularitate extrem de scazuta, nu mai poate reprezenta un autentic pericol pentru premier.

Marele pericol este de-a dreapta lui Victor Ponta, asa cum a fost si de-a dreapta lui Mircea Geoana, este autointitulatul sau camarad care, nu-i asa, nu-l va lasa niciodata, cum nu l-a lasat nici pe Mircea Geoana. Marele pericol pentru Victor Ponta este adevaratul sef al PSD si al Guvernului, Liviu Dragnea.

In acest moment, Liviu Dragnea controleaza cam tot ce se poate controla in partid. Este cel mai puternic baron al partidului, putere reconfirmata printr-un vot record in Teleorman, o noua demonstratie de forta dupa referendumul din vara, de aceasta data fara suspiciuni majore de frauda. Si-a facut pana si secretara parlamentar. Bine ca nu si calul, pentru ca, daca ar fi vrut, ar fi reusit.

E drept, va pierde sefia CJ Teleorman, dar isi imagineaza cineva ca acolo nu va fi instalat, tot printr-un vot strivitor, o marioneta a sa care ii va urma ordinele pana in cel mai mic detaliu? De facto, Teleormanul tot al lui Liviu Dragnea va fi.

Dar a lui devine incet intreaga tara pentru ca Liviu Dragnea a dat sefia de consiliu judetean pentru cel mai important minister al Guvernului.

Ministrul Dezvoltarii Regionale prin contractele pe care le controleaza are o imensa putere asupra autoritatilor locale, declara in urma cu cateva zile insasi Elena Udrea. Daca zice domnia sa, nu putem sa nu o credem, pentru ca nimeni pe lume nu stie mai bine ce putere are acest minister creat candva chiar pentru ea. Nu degeaba Elena Udrea era socotita mai premier decat premierul Boc.

Liviu Dragnea va deveni, asadar, un Dumnezeu al primarilor si baronilor, chiar si al celor pe care nu ii controla deja pe linie de partid ca secretar general al PSD. In plus, el poarta si cicatricea cea mai de pret pentru orice pesedist care se respecta, medalia cea mai valoroasa - dosarul penal. Si nu orice dosar, ci unul pentru frauda electorala, adica dovada suprema a sacrificiului si eficientei in numele partidului. Se poate mai mult? Nu cred. Liviu Dragnea este acum mai mult decat prim-ministru si presedinte PSD. Este tarul PSD.

Este evident ca Victor Ponta nu poate sa i se opuna. Cea mai buna dovada este chiar prezenta lui Liviu Dragena in Guvern si inca pe un post care presupune un imens acces la fondurile europene.

Victor Ponta s-a angajat personal in fata presedintelui CE sa nu aiba penali in Executiv. N-a reusit sa il inlature pe Liviu Dragnea. Faptul ca in seara semnarii acordului de la Cotroceni cu presedintele Liviu Dragnea a fost acolo in rand cu Victor Ponta si Crin Antonescu este o expresie clara a puterii acestui om.

Victor Ponta incearca sa ii mai ciupeasca din aceasta putere. I-a luat prefectii din subordine si i-a trecut sub autoritatea sa directa. A anuntat ca vor fi organizate alegeri pentru functia de secretar general al PSD pentru ca Liviu Dragea nu se poate ocupa de toate asa cum trebuie. Oare?

Liviu Dragnea va renunta la functie daca va dori el, daca asa ii va dicta calculul politic si ceva imi spune ca nu va renunta decat atunci cand va schimba functia actuala cu aceea de presedinte PSD. Si pe aceea de ministru cu aceea de prim-ministru. E doar o chestiune de timp.

Dan Voiculescu stie asta, chiar mizeaza pe asta pentru ca Victor Ponta s-a dovedit cu mult prea moale in chestiuni esentiale, precum Justitia si referendumul. De aceea, a si aparut tandemul de Teleorman, Dragnea-Antonescu. Nu cred insa ca Dan Voiculescu va avea in Liviu Dragnea ceea ce si-ar dori, adica un nou vasal. Tarii nu accepta vasalitatea. Ei sunt supremi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Liviu Dragnea ministrul dezvoltarii, #Liviu Dragnea Teleorman, #Liviu Dragnea Victor Ponta PSD , #PSD