Tribunalul respinge cererea lui Liviu Dragnea, care contesta noua conducere PSD

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Vineri, 09 August 2019, ora 16:13
12019 citiri
Tribunalul respinge cererea lui Liviu Dragnea, care contesta noua conducere PSD
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea fostului lider PSD, Liviu Dragnea, care contesta noua conducere a partidului.

Instanta a incuviintat modificarile de statut ale formatiunii politice facute la ultimul congres din 29 iunie.

In cadrul procesului au fost depuse doua cereri de interventie, printre care una formulata de Liviu Dragnea, aflat in penitenciar.

Decizia nu este definitiva si poate fi contestata cu apel.

Practic, Dragnea contesta alegerea in functiile de conducere a partidului a presedintelui Viorica Dancila, a presedintelui-executiv Orlando Teodorivici si a secretarului general Mihai Fifor.

Fostul lider PSD sustine, in cererea de interventie adresata Tribunalului Bucuresti, ca, avand in vedere ca cele doua angajate de la Directia Copilului care au lucrat in realitate la PSD Teleorman au comis fapte de frauda, activitatea organizatiei judetene a fost ilicita in perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, chiar la dizolvarea acesteia.

"In conditiile in care la votarea modificarilor de statut din 29 iunie au participat inclusiv reprezentanti ai PSD Teleorman, Liviu Dragnea sustine ca PSD si-a insusit actul ilegal comis de organizatia Teleorman, ceea ce ar putea duce chiar la dizolvarea intregii formatiuni", se arata in cererea de chemare in judecata, publicata de MainNews.ro.

Dragnea arata magistratilor ca punctul de plecare al solicitarii de interventie il constituie o cerere de informatii adresata pe 25 iulie.

Acesta a cerut sa afle daca, in intervalul 27 mai - 25 iulie, PSD a dispus sau nu dizolvarea organizatiei PSD Teleorman, daca a comunicat sau nu, in termenul legal, aceste modificari la statut Tribunalului Bucuresti si daca, in acelasi interval, Tribunalul Bucuresti a inregistrat sau nu cerere/sesizare din partea Ministerului Public prin care sa fi investit instanta cu cerere de dizolvare a Organizatiei PSD Teleorman sau chiar cu cerere de dizolvare a partidului politic PSD insusi, cerere de dizolvare care sa fi fost formulata in conformitate cu prevederile din legea partidelor politice, care sa fi avut ca punct de plecare sentinta instantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Dragnea contesta PSD, #proces Dragnea PSD , #PSD
Comentarii
Poza Nasty
Nasty
rank 5
Judecatorii au alt stapan: nu mai asculta de Draknea, ci de Viorica!
P
Pribeagul
rank 5