UDMR, tot mai aproape de guvernare. De data asta, Dragnea invoca Centenarul Unirii

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 23:51
3884 citiri
UDMR, tot mai aproape de guvernare. De data asta, Dragnea invoca Centenarul Unirii
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca ar fi o varianta buna pe care nu o exclude ca anul viitor, cand Romania celebreaza Centenarul Marii Uniri, UDMR sa se afle la guvernare alaturi de PSD-ALDE, deoarece ar fi "o sansa sa pansam multe rani ramase nepansate".

"Nu am avansat acest subiect, am vorbit cu domnul Tariceanu, dar dupa ce finalizam aceasta evaluare (...) o sa vedem daca este oportun. Eu nu resping aceasta varianta pentru ca cei de la UDMR tot timpul au propus in functii guvernamentale (...) oameni eficienti si bine pregatiti si seriosi si harnici. In toate guvernele in care a fost UDMR, eu nu-mi aduc aminte sa fi fost acuzati de lipsa de performanta. (...)

Dincolo de faptul ca sunt oameni respectabili si eficienti, totusi anul viitor sarbatorim Centenarul. S-ar putea sa fie o solutie buna din mai multe puncte de vedere ca UDMR sa fie implicat mai mult in interiorul majoritatii parlamentare, asa cred eu. Cred ca anul viitor este anul in care am avea o sansa sa pansam multe rani ramase nepansate", a spus Liviu Dragnea.

Intrebat daca este posibil ca anul viitor cand se serbeaza Cenenarul Marii Uniri sa ne gaseasca cu un guvern din care sa faca parte si UDMR, Dragnea a transmis ca este posibil.

"E posibil. Ar fi o varianta buna. Repet, nu am discutat cu dumnealor si nici nu vreau sa avansez mai mult ca nu se face asa sa le spui la televizor (...) Poate sunt unii care au o problema cu chestiunea asta, dar toti suntem romani. Eu zic ca e bine sa avem mai putine tensiuni si mai multe punti intre romani, asa in interior.

Sigur ca e un subiect sensibil, dar eu nu resping ideea ca UDMR sa fie la guvernare si cred ca ar fi o solutie buna, dar o discutie serioasa si asezata cu dumnealor nu am avut nici eu, si nici domnul Tariceanu", a punctat liderul PSD.

Si vineri, Dragnea a spus ca nu exclude invitarea UDMR la guvernare, pentru ca au propus intotdeauna oameni competenti.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dragnea UDMR guvernare, #Dragnea invitatie UDMR guvernare , #PSD