Un admirator al lui Adolf Hitler la Camera Deputatilor

Autor: Catalin Avramescu - conferentiar
Marti, 14 Februarie 2017, ora 13:47
23625 citiri

Doar un orb nu le vede. Pancartele de la mitingul de stransura al socialistilor organizat in fata Cotrocenilor. "Sa pleci din tara mea!". "Neamt arogant! Afara din palat!". "Pas cu pas, scapam de sas!". "Jos cu sasul!" Pe marginea prapastiei, socialistii au dat drumul la gazul toxic al extremismului.

Ceea ce face regimul Dragnea este inacceptabil. A mostenit de la regimul Ponta o marota: Soros. Omul are o fundatie care, candva, a finantat in Romania programe academice si civice. Ceva peste puterea de intelegere a cleptocratilor. "Cum sa dai niste bani, asa, moca? Banul e facut sa il furam noi! E clar ca e ceva in neregula!".

Motivul pentru care acest Soros este impins in fata e simplu: antisemitismul. Batranul filantrop are doua calitati care il fac util propagandei de partid. Este ungur si este evreu (Mai este si bogat, insa oligarhia nu a rezolvat inca problema aceasta: cum sa ii asmuta pe alegatorii lor impotriva bogatasilor in vreme ce ei insisi afiseaza averi sfidatoare).

PSD a mai fost in pat cu antisemitismul, cu rasismul si cu nationalismul extrem. Aduceti-va aminte cum un anume Bogdan Diaconu se itea in pozele USL. Acum doi-trei ani socialistii au declansat, prin cuplul Diaconu-Ghita, un atac asupra "multinationalelor" care ii jefuiesc pe bietii romani. Din cate am inteles, ideea era ca firmele romanesti sa castige toate licitatiile pentru bani publici.

In 2012, senatorul PSD Dan Sova minimaliza pogromul antisemit de la Iasi. Acolo nu ar fi fost ucisi decat "vreo 23-24 de evrei", dar nu de romani...

Sa mergem putin mai inapoi in timp. Acum circa 10 ani a inceput descompunerea Partidului Romania Mare. Vadim Tudor a inceput sa fie parasit de colaboratorii sai. Acestia nu au avut vreo revelatie morala, ci doar au sesizat dincotro bate vantul.

Unii dintre acestia au aterizat fix in curtea PSD. Codrin Stefanescu a devenit unul dintre propagandistii partidului si secretar general. Olguta Vasilescu a devenit primar si ministru. Lucian Bolcas, unul dintre locotenentii lui CVT, a fost propus judecator la Curtea Constitutionala pana ce protestele organizatiilor civice si a celor evreiesti l-au determinat pe Ponta sa se razgandeasca.

Efectele acestui transplant de cap s-au vazut. PSD a adoptat o retorica virulenta. In 2015 Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii l-a amendat pe Cornel Coica, primarul PSD din Satu Mare, pentru ca a declarat ca Klaus Iohannis are "mutra de nazist".

La finele lui septembrie 2015, un Daniel Predoiu, liderul PSD Caracal, a postat pe Facebook mesaje antisemite si s-a declarat un admirator al lui Adolf Hitler. Liviu Dragnea declara pe atunci ca acest Predoiu va fi exclus din PSD. Verificati profilul de Facebook al lui Daniel Predoiu. Pe 4 ianuarie 2017, Daniel Predoiu viziteaza Camera Deputatilor condusa de Liviu Dragnea! Posteaza mandru o fotografie cu el la costum, in incinta. Cineva il felicita, intelege ca omul a venit pentru o functie. Predoiu comenteaza: "Rosu este culoarea mea favorita!".

Tot Daniel Predoiu afirma intr-o postare din 25 iunie 2016: "Oamenii nu pot fi egali. Egalitatea exista doar in matematica". Pe 25 noiembrie 2015, Predoiu posteaza fotografii care il arata in poligon, la Constanta, tragand cu pistolul.

Poate PSD ne explica ce cauta la Camera Deputatilor cineva care scrie pe Facebook - dupa scandalul din ziare! - "am gresit alegandu-l pe Hitler... dar daca ati fi citit in continuare comentariile mele, ati fi vazut ca scoteam in evidenta cat de bine isi organizau liderii in trecut armatele in a apara interesele natiunilor lor".

Deci Adolf Hitler, cel care a condus un razboi monstruos de exterminare (vezi Stephen G. Fritz, Ostkrieg: Hitler's War of Extermination in the East, 2011), este un lider care a organizat bine armata in interesul poporului sau... Tot Daniel Predoiu posteaza si o fotografie in care il vedem in uniforma si cu un chipiu al Armatei Romane. Poate ne explica si Ministerul Apararii ce fel de indivizi primesc uniforme si ce relatie are DP cu "structurile". Ca mana pe pistol vad ca a pus...

Pe 15 noiembrie 2015, un cititor ii atrage atentia lui Daniel Predoiu ca "organizarea si disciplina" nazistilor s-au facut "cu cianura, nu cu vorbe bune sau legi puse la punct". Daniel Predoiu raspunde: "Nu tot timpul merge cu vorba buna"...

Cum se face ca un partid "social-democrat" a devenit "mandru ca este roman"?

Pentru a intelege natura acestei mutatii, sa privim in istoria gruparilor socialiste. Inca de mai bine de acum un secol socialismul s-a combinat cu nationalismul extrem si cu rasismul. Exemplul clasic este acela al national-socialistilor germani. Formula lor de socialism rasist prevedea un stat asistential alimentat de beneficiile genocidului si ale colonialismului.

Insa acesta este doar unul dintre numeroasele cazuri. Chiar si miscari "moderate" socialiste au dansat valsul rasismului, al eugenismului si al nationalismului.

Luati cazul Suediei social-democrate. In 1922 este intemeiat Institutul de Stat pentru Biologie Rasiala (da, ati citit bine; in 1958 si-a schimbat numele in Institutul de Stat pentru Genetica Umana si este acum un departament al Universitatii din Uppsala).

Primul sau director, Herman Lundborg, era un antisemit notoriu si promova idei ale "igienei rasiale" (vezi Daniel Kondziella et al., Scandinavian Neuroscience during the Nazi Era, 2013). Institutul a patronat programul suedez de sterilizare fortata, care a demarat in 1934 si s-a incheiat in 1975 (da, am scris corect: 1975).

Propaganda a reusit sa ii convinga pe multi ca socialismul (social-democratia - istoric vorbind, este acelasi lucru) s-ar opune structural rasismului si xenofobiei. Dar lucrurile nu au stat si nu stau astfel. Exista numeroase varietati de socialism ultra-nationalist si rasist.

In anii 1920 chiar si Uniunea Sovietica a avut, oficial, o miscare eugenista (vezi Stephan Kuhl, For the Betterment of the Race: The Rise and Fall of the International Movement for Eugenics and Racial Hygiene, 2013).

In cazul lui Liviu Dragnea si al celor din jurul sau, suspectez ca mai este vorba si despre altceva. Actualii lideri ai socialistilor din Romania au o educatie precara. Este limpede din referintele lor ca ei nu au cunostintele si sensibilitatea istorica necesare pentru a se situa intr-un univers modern de valori.

Cand VV Ponta, spre exemplu, afirma ca Directia Nationala Anticoruptie procedeaza ca in 1952, pe vremea lui Stalin, aceasta afirmatie arata ca respectivul politician nu stie nimic despre regimul stalinist. Dupa VV Ponta, medicii de la spitalul Floreasca au fost chemati la ancheta "ca medici", exact cum ar fi facut procurorii stalinisti in asa-zisul "Complot al Doctorilor". Fals. Au fost chemati ca evrei.

Abakumov, fostul ministru al Securitatii (MGB), a fost arestat si torturat pentru ca ar fi protejat "criminalii evrei". Iar medicii - unii dintre acestia erau asociati cu Comitetul Anti-Fascist Evreiesc - au fost acuzati ca ar fi organizat o "conspiratie sionista" pentru asasinarea conducerii URSS. Insa pentru VV Ponta, nimic din toate acestea nu conteaza. Ce primeaza este falsificarea istoriei.

In prezent, PSD pare sa isi structureze mesajul in doua directii. Prima este demonizarea lui Klaus Iohannis ca agent strain. A doua este nationalismul economic, unde promoveaza o campanie de "romanizare" a economiei si de diabolizare a corporatiilor internationale. Este deriva unui partid condus de un infractor in pana de idei rationale.

Catalin Avramescu este conferentiar la Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Bucuresti, fost consilier de stat, seful Cancelariei Prezidentiale (2008-2011) si ambasador in Finlanda si Estonia (2011-2016).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#proteste Cotroceni Klaus Iohannis, #PSD Klaus Iohannis strain , #PSD