Un politician austriac cere grupului Socialistilor din PE sanctionarea PSD

Luni, 11 Martie 2019, ora 18:14
5249 citiri
Un politician austriac cere grupului Socialistilor din PE sanctionarea PSD
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Un lider al Partidului Popular (OVP), formatiunea de centru-dreapta condusa de cancelarul austriac Sebastian Kurz, a cerut luni Partidului Social-Democrat (SPO, de opozitie) sa depuna la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European o motiune de sanctionare a PSD.

Karl Nehammer, secretarul general al Partidului Popular austriac (OVP), formatiune membra a Partidului Popular European (PPE), s-a declarat deranjat de afirmatii facute de Liviu Dragnea, liderul Partidului Social-Democrat, care a declarat ca Romania a aderat la UE "pentru o viata mai buna", nu pentru intoarcerea la "frica si teroare".

Aceste afirmatii merg prea departe, a declarat deputatul Karl Nehammer, citat de agentia de presa APA si de publicatia Tiroler Tageszeitung.

Social-democratii din Romania au adoptat o serie de pozitii care intra in contradictie cu valorile europene, acuza Karl Nehammer, denuntand "violente la adresa jurnalistilor" si "ingerinte asupra sistemului judiciar". Karl Nehammer le-a cerut liderilor social-democrati din Austria, Pamela Rendi-Wagner si Andreas Schieder, sa depuna o motiune la Grupul Socialistilor si Democratilor din PE pentru sanctionarea PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata, la Slobozia, ca romanii au vrut in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna si pentru libertate, nu pentru a se intoarce la frica si teroare.

"Sunt un european convins si un proamerican mult mai convins. Noi am vrut sa intram in Uniunea Europeana pentru o viata mai buna, pentru mai multa libertate, nu pentru a ne intoarce la frica si teroare. Am vrut sa intram in UE pentru a avea acces la dezvoltare si a avea un minim respect. Nu cerem mai mult respect decat dam noi, decat oferim noi. Ne-am purtat si ne purtam frumos in continuare.

Cerem doar dreptul de a fi ascultati si a pune pe masa niste argumente. Nu se poate ca tot ceea spunem noi, tot ceea ce facem noi sa fie criticat, lovit blocat si ce spun ceilalti, care inseamna o lista intreaga de minciuni, sa fie luat de bune, fara o minima verificare. Este mult ceea ce cerem, este mult ca ne dorim si noi micul nostru colt de lume?" a spus Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#sanctionare PSD PE, #Socialisti Democrati PE PSD , #PSD
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Foarte bine, dati-le toti la cap mafiotilor lui drakknea pana pica