USL lupta din toate puterile impotriva anticoruptiei (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 30 Iulie 2013, ora 21:37
4175 citiri
USL lupta din toate puterile impotriva anticoruptiei (Opinii)

Pas cu pas, initiativa cu initiativa, USL restrange anticoruptia si da liber la furat.

Dupa ce a restrans, prin ordonanta de urgenta, atributiile DNA in privinta evaziunii fiscale, dupa ce a ridicat pragul pentru licitatiile publice si chiar l-a eliminat in cazul companiilor de stat si al regiilor, dupa ce s-a straduit din rasputeri sa ciunteasca legea ANI prin statutul parlamentarilor pentru a le da cale libera la incompatibilitate, a venit randul unui nou asalt asupra ANI, in favoarea primarilor de aceasta data.

Liviu Dragnea intentioneaza de mult timp sa ii elibereze pe primari de interdictia de a face parte din consiliile de administratie ale societatilor comerciale care au contracte cu autoritatile locale. Un asemenea cadou facut primarilor i-ar fi consolidat pozitia in partid. De aici si proiectul de reglementare pe care l-a intocmit.

Atacul lui Liviu Dragnea la legea ANI este atat de grosier, incat include si retroactivitatea, pentru ca modificarea ar urma sa ii scoata de sub ancheta penala si din procese inclusiv pe cei carora inspectorii de integritate le-au facut deja rapoarte de incompatibilitate sau conflict de interese.

Nu mira pe nimeni ca PSD doreste sa le dea liber la drenarea banului public primarilor pentru ca, nu-i asa, in anii electorali si la referendumuri ei sunt stalpii. In plus, din ce dreneaza primarii, o parte se duce la partid.

E clar ca PSD nu se teme de sanctiuni electorale. Electoratul USL este insensibil la anticoruptie. Daca era, nu vota penali pe banda rulanta si pentru parlament si pentru primarii. Dar macar de Bruxelles ar trebui sa se teama, pentru ca aceste actiuni scorojesc si pojghita subtire de europenism sub care a incercat sa se piteasca Victor Ponta.

MCV impune stabilitatea institutionala si legislativa impotriva coruptiei si o asemenea modificare a legii ANI va fi taxata foarte drastic, cu efecte pe fondurile europene si pe spatiul Schengen.

Victor Ponta stie acest lucru si, ca de-obicei, joaca la doua capete. Pe de-o parte plange de mila primarilor incompatibili asa cum plange de mila tuturor penalilor din tara asta: "Nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului, dar nici nu pot sa spun ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna".

Pe de alta parte, se teme de reactia de la Bruxelles si incearca sa scoata castana din foc cu mana finalului de la Justitie. Asa se face ca ministerul Justitiei a emis obiectii la proiectul lui Liviu Dragnea, considerand inoportuna eliminarea incompatibilitatilor.

Pentru baronetul PSD mesajul este: Victor Ponta ar fi vrut, dar nu poate sa treaca de Justitie. Pentru Bruxelles mesajul este: primarii corupti preseaza, dar guvernul rezista. Ma indoiesc insa ca ele vor avea succes, pentru ca ma indoiesc sa mai cada multi in plasa smecheriilor lui Victor Ponta.

Mesajul adevarat este unul singur si tot mai apasat: USL lupta din toate puterile impotriva anticoruptiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Dragnea modificare legea ANI, #primari incompatibili, #primari incompatibili ANI , #PSD
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
USL este spuma infectă a pegrei securisto-comuniste care prin crimă