Valer Marian, despre frauda la referendum si Dragnea: O sa apara si inregistrari audio

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 15:55
7255 citiri
Valer Marian, despre frauda la referendum si Dragnea: O sa apara si inregistrari audio
Foto: Evenimentul Zilei

Senatorul Valer Marian, exclus recent din PSD, a venit sambata cu noi precizari legate de autodenuntul facut la DNA in care il acuza pe Liviu Dragnea de "instigare la fals si uz de fals" in dosarul fraudelor la referendum.

In prezent senator independent afiliat grupului PP-DD, Valer Marian a explicat intr-o interventie telefonica la Realitatea TV ca a trimis autodenuntul sau pe e-mail la DNA, urmand ca saptamana viitoare sa il depuna personal, in scris.

Cutremur in PSD: Un senator se autodenunta la DNA - Dragnea a fraudat referendumul

Intrebat daca are probe pentru acuzatiile aduse lui Liviu Dragnea, fostul social-democrat a raspuns: "Le voi prezenta la DNA. Au participat mai multi martori, s-ar putea sa apara si o inregistrare audio, dar sunt chestiuni pe care le voi discuta la DNA".

El a sustinut ca nu a dorit sa faca ce i-a cerut Liviu Dragnea, adica sa raporteze date false la BEC, pentru ca ar fi insemnat "incalcarea legii electorale".

Valer Marian, senatorul "Che Guevara": Urmarit cu elicopterul de SRI si oprimat de americani

"Ideea mi s-a parut stupida chiar tampita, exista riscul sa ajung sa raportez mai mult decat numarul alegatorilor de pe lista", a explicat el.

La DNA ancheta e "in coada de peste"

Intrebat de ce a asteptat atat de mult sa spuna tot ce stie, senatorul a replicat "Niciodata nu este prea tarziu pentru aflarea adevarului si indreptarea lucrurilor".

Valer Marian a reamintit ca DNA a inceput ancheta "precipitat" anul trecut, dar "pe urma dosarul a ramas in coada de peste".

Senatorul a respins ipoteza ca ar fi iesit acum cu aceste acuzatii care se refera inclusiv la liberalul Ovidiu Szilaghi pentru ca acesta este in carti pentru preluarea mandatului de ministru al Transporturilor, spunand ca oricum acesta "are mai multe pete negre, a fost cercetat si de ANI".

In plus, Valer Marian sustine ca el a lucrat toata saptamana la redactarea autodenuntului si ca a vrut sa il trimita prin posta, nu doar prin e-mail, la DNA, dar pentru ca a primit o invitatie pentru a se prezenta marti la Directia Nationala Anticoruptie il va depune atunci, personal.

"Orice declaratii le voi face la DNA. Spunerea adevarului nu cred ca e o razbunare", a mai completat el, respingand acuzatia ca in acest mod se razbuna pe fostii sai colegi care l-au schimbat de la conducerea PSD Satu Mare si l-au exclus din partid.

Totodata, Valer Marian spune ca a fost procuror si stie foarte bine ca nu poate fi acuzat de denunt fals. In plus, "la Satu Mare nu am avut vot multiplu, nu se pune problema complicitatii".

Intrebat daca fostii sai colegi au urmat directivele trasate de Liviu Dragnea, de a raporta cifre umflate la Biroul Electoral Central, el a raspuns ca "asta urmeaza sa fie verificat".

De asemenea, Valer Marian este de parere ca presedintele PSD, Victor Ponta, a stiut ce se intampla. "Cum sa nu stie, daca ni s-a spus ca s-a decis la cel mai inalt nivel?", a comentat el.

"Fiecare raspunde pentru faptele sale", a mai spus senatorul, precizand inca o data ca "e posibil sa apara si niste inregistrari". "Nu am spus ca am eu", a tinut el sa sublinieze.

Ioan Mang: Sunt prostii!

Intr-o interventie telefonica in aceeasi emisiune de la Realitatea TV, Ioan Mang, presedintele PSD Bihor, al carui nume a fost invocat de Valer Marian in documentul trimis la DNA, a afirmat ca acesta se razbuna pe fostii sai colegi.

"Se intoarce catre fostii colegi de partid. Au fost multe intalniri, domnul Dragnea a venit de mai multe ori la Oradea. Niciodata nu s-a cerut acest lucru, pot fi consultati presedintii sectiilor de vot daca cineva le-a cerut, eu sau altcineva(...) Sunt prostii! Eu il rog sa mearga sa prezinte tot ce vrea", a declarat Ioan Mang, precizand ca el a fost prezent la toate intalnirile avute cu Liviu Dragnea in acea perioada dar "niciodata nu s-a spus despre asa ceva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Valer Marian autodenunt Dragnea, #senator PSD Dragnea denunt, #Valer Marian Dragnea referendum , #PSD