Victor Rebengiuc i-a facut portretul lui Liviu Dragnea. Ce ar spune Moromete despre Romania din 2019?

Sambata, 09 Martie 2019, ora 15:50
12316 citiri
Victor Rebengiuc i-a facut portretul lui Liviu Dragnea. Ce ar spune Moromete despre Romania din 2019?
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax Foto/Hepta

Liviu Dragnea - "un bugetar care a devenit un mare potent financiar" - asa il vede Victor Rebengiuc pe liderul PSD, in timp ce crede ca Iohannis este un om corect, cinstit si intelectual, "ceea ce nu este cazul la Dragnea".

Marele actor a facut aceste aprecieri, sambata, la emisiunea "In fata ta", de la Digi 24. El a mai vorbit despre candidatura Laurei Codruta Kovesi la sefia parchetului european, dar si despre ce crede ca ar spune Ilie Moromete despre Romania din 2019.

Intrebat cum l-ar descrie pe liderul PSD, Liviu Dragnea, cu sinceritate, Victor Rebegiuc a spus: "L-as descrie ca un om care a profitat de functie, un bugetar care a reusit sa devina un mare, mare potent financiar si nu numai din leafa de bugetar. Sa-mi explice si mie. Eu nu vreau sa-i iau nimic. Sa ma invete, cum a facut. Nici nu vreau sa am cat are el. Are familie grea. Dar sa ne invete. Toata lumea vrea sa aiba o situatie materiala buna, sa se simta bine. Cum faci asta?"

In ce-l priveste pe presedintele Klaus Iohannis, Victor Rebengiuc crede ca "Iohannis e un om corect, cinstit, intelectual, ceea ce nu e cazul la Dragnea. Singurul care rezista, lupta pentru ca tara sa ramana aproape de Europa, sa-si pastreze calitatea de stat de drept, sa nu fie ingropata sub mormanul de minciuni si mizerii pe care aceasta camarila a PSD, chiar si ALDE, incearca sa ingroape tara".

Rebengiuc a mai spus si ca a fost incantat ca Laura Codruta Kovesi a capatat "recunostinta luptei si muncii din partea parlamentarilor europeni" in procesul de selectie pentru functia de procuror sef european.

"Ar fi fost culmea sa o sprijine (Guvernul, n.red.), ca ei n-au stiut cum sa scape de ea si nu vor decat sa o calce in picioare, pentru ca a scos la iveala faradelegile lor. Sunt foarte fericit ca Laura Codruta Kovesi a capatat recunostinta luptei si muncii din partea parlamentarilor europeni si toate comisiile. A fost o selectie serioasa, facuta de oameni cu pregatire, nu au venit fosti tinichigii sa o verifice. Au fost oameni care cunosc despre ce e vorba in lumea asta. Mi-a parut foarte bine si am fost foarte incantat ca a izbutit sa castige primul loc in aceasta selectie", a spus actorul.

Victor Rebengiuc a vorbit si despre unde se afla acum tara noastra. El considera ca Romania anului 2019 este o tara "in mod voit tinuta jos", o tara in care atunci cand intri, "intri in alta lume".

"Cand intri in Romania, intri in alta lume, care e foarte jos: o lume necivilizata, fara sosele, fara spitale, scoli. Scolile sunt o nenorocire, nu mai vorbesc de closetele din fundul curtii, pentru ca sunt multe si e dificil de rezolvat treaba asta. Romania e ramasa in urma. Daca ramanem sub aceeasi conditie pana la sfarsitul sfarsitului, sfarsitul n-o sa fie departe. In mod voit e tinuta jos", a spus Victor Rebenciuc.

Rugat sa isi imagineze ce ar spune Ilie Moromete despre Romania din 2019, Rebengiuc a raspuns: "'Bolnavilor de avere, de unde sa va dau mai mult, daca atata e? Vreti sa ies la drumul mare si sa omor?' Asta spunea Moromete. Trebuie sa fii chibzuit. O gospodarire a unei familii si a unui stat se face cu gandire, cum facem mai multi bani, producem, investim in economie, economia produce, asigura locuri de munca. Nu te imprumuti. Ii iei, ii dai la cheltuieli, cumparam televizoare, mancam la restaurante, jucam la pacanele. Si apoi trebuie sa platim. Cum? Banca e de vina. Banca jupoaie, ca a dat bani de imprumut. Pai e corect?"

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Rebengiuc portret Dragnea, #Rebengiuc Kovesi procuror parchet european , #PSD