Dosarul Referendumului, la judecata Liviei Stanciu: Liviu Dragnea a ajuns la Inalta Curte

Luni, 28 Septembrie 2015, ora 10:10
2934 citiri
Dosarul Referendumului, la judecata Liviei Stanciu: Liviu Dragnea a ajuns la Inalta Curte
Foto: Arhiva (B1TV)

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, este prezent, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca primul termen in apelul din dosarul in care este acuzat, alaturi de alti 70 de inculpati, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Liviu Dragnea a spus, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca nu vrea sa faca nicio declaratie privind dosarul in care este judecat.

"Nu comentez. Nu am ce sa comentez", a spus Dragnea, inainte de inceperea sedintei de judecata.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, luni, primul termen al apelului in dosarul vizand frauda la referendumul din 2012. Presedinele ICCJ, Livia Stanciu, este presedintele completului de judecata, din care mai fac parte Angela Dragne, Luciana Mera, Luminita Zglindea si Maria Francisca Vasile.

Liviu Dragnea declara duminica, la Alexandria, dupa ce si-a lansat candidatura la sefia PSD, ca are speranta ca, mai devreme sau mai tarziu, "adevarul iese la iveala si dreptatea va triumfa".

Dragnea a fost intrebat daca dosarul sau este motivul pentru care a declarat, la lansarea candidaturii la sefia PSD, ca exista un risc pentru el, liderul partidului spunand ca nu vrea "sa amestece lucrurile".

"Ce am spus este suficient. Eu in general am sperante ca intotdeauna, mai devreme sau mai tarziu, adevarul iese la iveala si dreptatea va triumfa. Este o speranta care m-a animat tot timpul in viata. (...) Este o speranta pe care nu vreau sa mi-o pierd niciodata", a spus liderul interimar al PSD.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost condamnat in 15 mai, de instanta suprema, la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Dragnea a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Prin aceeasi sentinta, alti inculpati din dosarul au primit pedepse de inchisoare cu suspendare sau au fost achitati.

Decizia a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) si de unii dintre inculpati.

DNA contesta pedeapsa mica aplicata lui Dragnea: A actionat ca si cum alegatorii sunt obiecte

Procurorii DNA arata, in apelul din dosar, ca pedeapsa primita de Liviu Dragnea este prea mica raportat la gravitatea faptelor sale, acesta actionand ca si cum alegatorii sunt simple obiecte ce pot fi "extrase din casa prin oferirea de spectacole cu clovni" sau "cu forta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dragnea Inalta Curte dosar referendum , #referendum